NASA trimite prima femeie pe Lună. Agenţia aerospaţială s-a inspirat dintr-un serial de pe Netflix

NASA trimite prima femeie pe Lună. Agenţia aerospaţială s-a inspirat dintr-un serial de pe Netflix

NASA trimite prima femeie pe Lună

NASA a anunţat noi detalii despre programul Artemis care va trimite astronauţi pe Lună.  Agenţia s-a inspirit din filmul care prezintă povestea unei eroine care conduce o echipă de astronauţi până pe planeta Marte.

Ştiri pe aceeaşi temă

NASA e hotărâtă să ajungă din nou pe Lună. La 48 de ani de la misiunea Apollo 17, NASA şi-a pus la punct planul pentru următoarea expediţie. De data aceasta, vor ca o femeie să-i calce pe urme lui Neil Armstrong.

Programul se numeşte Artemis şi va începe încă de anul viitor. Mai întâi va pleca o navă cu echipament ştiinţific, fără astronauţi în rachetă. Abia în 2023 va părăsi Terra racheta cu astronauţi. Însă aceştia vor avea ca misiune doar să testeze puterea de navigaţie a rachetei Orion, scrie mediafax.ro

Abia în 2024 va pleca spre Lună echipa de astronauţi Artemis III. Misiunea va pune bazele altor expediţii către Lună şi alte planete. 

NASA s-a inspirat de la Netflix. În ultimul serial cu buget important al platformei, o femeie interpretată de Hillary Swank este eroina care conduce o echipă de astronauţi până pe planeta Marte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările