Se spune că acolo unde găseşti un gândac, mai sunt ascuşi de fapt o sută şi chiar dacă aceste calcule nu sunt exacte, este un lucru dovedid faptul că aceste insecte se înmulţesc rapid şi alături de puii lor, intensifică problemele pe care le cauzează.
 
De aceea, dacă şi tu eşti una din persoanele care s-au săturat să-şi împartă viaţa cu tot felul de gândaci de uscat sau gândaci de apă citeşte în continuare acest articol şi află cum poţi scăpa sigur şi eficient, odată pentru totdeauna de aceşti groaznici dăunători.
 

Cei mai comuni gândaci problemă din interioarele româneşti

 
Există multe feluri de gândaci dăunători în românia. De la gândacul de colorado şi până la cărăbuşul de mai avem o mulţime de insecte, cu sau fără aripi, care ne-au declarat nouă, oamenilor, război până la moarte. Dar puţini gândaci sunt la fel de sâcâitori ca gândacii de bucătărie şi cei de canal.
 

Ce îi atrage pe gândaci în interiorul unei locuinţe?

 
Indiferent de gândacii problemă cu care te confrunţi, principalul motiv pentru care ei au ales să-şi împartă viaţa cu tine este dorinţa lor de a găsi o sursă satisfăcătoare de hrană. Gândacii de bucătărie şi cei de canal în mod special sunt atraşi de locurile calde şi umede ca de exemplu:
 
 • vasele murdare din bucătărie;
 • locurile izolate de sub mobila din bucătărie, mai ales dacă acolo pot găsi şi resturi de mâncare;
 • gunoiul depozitat necorespunzător;
 • vasele cu mâncare de animale, mai ales dacă sunt aşezate pe podea;
 • cutiile de tablă sau recipientele cu resturi de mâncare;
 • locurile casei unde este mai multă umiditate şi s-a format mucegai.
 

Cum pătrund gândacii în interiorul unei locuinţe?

 
Pentru a căuta de mâncare, dacă în interiorul unei locuinţe există măcar un singur loc ca cele prezentate mai sus, gândacii vor încerca să-şi asigure intrarea prin goluri şi crăpături, prin gurile de aerisire, prin ferestrele sau uşile deschise, agăţaţi de cărucioare, biciclete şi orice alte dispozitive cu roţi pe care le foloseşti şi afară sau prin ţevile din baie şi din bucătărie când apa este închisă.
 

Cum poţi scăpa de gândaci o dată pentru totdeauna?

 
Este de ajuns chiar şi un singur gândac ca să începi imediat să cauţi metode de eliminare a acestor insecte din casa ta. Dar în cazul unor astfel de dăunători, cel mai bine este să creezi un mediu care să le displacă încă înainte de a le observa urmele prin locuinţă.
 
Astfel, chiar dacă nu ai zărit niciodată în casa ta un gândac de bucătărie sau unul de canal, ca să te bucuri mereu de acest lux, ar trebui să:
 
 • speli vasele murdare imediat după ce ai terminat masa;
 • cureţi firimiturile şi alte resturi de mâncare exact atunci când au căzut;
 • scoţi gunoiul afară cel puţin o dată pe zi, înainte de a merge la culcare;
 • cureţi grăsimea stropită de pe plită sau aragaz şi chiar şi cea de pe podea sau pereţi;
 • depozitezi orice fel de mâncare în recipiente cu cap pe care le aşezi în frigider sau dulapuri;
 • cureţi podelele cu soluţii antibacteriene şi dai cu mopul în mod regulat.
 
Toate aceste simple reguli de igienă te pot ţine departe de dăunători. Pe de altă parte, când problema este deja consumată şi micile făpturi cu chef de ceartă ţi-au năvălit deja în casă, cea mai bună soluţie de a scăpa de ele este să angajezi o firmă profesionistă de dezinsecţie şi deratizare.
 
Pestcontrol Bucureşti deratizare este o firmă de dezinsecţie şi deratizare care oferă servicii de cea mai înaltă calitate atât pentru spaţiile rezidenţiale, cât şi pentru cele comerciale. În capitală, Pestcontrol Bucureşti este una din puţinele firme care activează în acest sector.
 
Pentru că îşi respectă clienţii şi doreşte să le ofere cele mai bune servicii de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, Pestcontrol Bucureşti a obţinut următoarele trei tipuri de certificări:
 
 • ISO 9001 Managementul calităţii;
 • ISO 14001 Managementul Mediului;
 
Clienţii care apelează la această firmă de deratizare au parte de satisfacţie garantată deoarece Pestcontrol Bucureşti oferă o gamă largă de servicii pe care le execută cu profesionalism şi responsabilitate. De asemenea, Pestcontrol Bucureşti dispune şi de aparatură premium cu ajutorul cărora poate elimina orice fel de dăunători ca de exemplu: ploşniţe de saltea, viespi, gândaci de bucătărie, muşte, cârtiţe, căpuşe, şoareci, şobolani, păduchi, păianjeni, furnici, purici, omizi, păsări sau ţănţari.
 
Colaborarea cu o firmă autorizată de dezinsecţie şi deratizare este de departe cea mai bună soluţie atunci când gândacii de bucătărie sau cei de canal îţi dau bătăi de cap!