Adevărul Live: Psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, despre vindecarea traumelor vechi care ne pot afecta relaţiile actuale

Psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, despre vindecarea traumelor vechi care ne pot afecta relaţiile actuale

Psihoterapeutul Gaspar Gyorgy explică ce se petrece în interiorul nostru, atunci când avem parte de prea mult stres negativ, dar şi cum putem identifica şi vindeca traumele mai vechi care ne pot afecta relaţiile actuale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ştiinţa relaţiilor interpersonale, există ceea ce specialiştii numesc „teoria traumei“. Psihologii sunt convinşi că trauma nu este experienţa negativă în sine. Trauma reprezintă efectul pe care trădarea, respingerea, abandonul, violenţa, umilinţa şi alte experienţe similare îl au asupra corpului nostru psihic şi emoţional. Aşa cum o căzătură poate avea ca efect crăparea pielii şi mai apoi cicatrizarea rănii, la fel se întâmplă şi cu accidentele psihologice. Doar că acestea nu vor afecta corpul biologic – sau, cel puţin, nu de la început – formând însă pojghiţe sufleteşti, explică pshihoterapeutul Gaspar Gyorgy în cartea Suflete de sticlă.

Astăzi, de la ora 14.00, vorbim cu Gaspar Gyorgy despre fenomenul transformator care se petrece în interiorul nostru, atunci când avem parte de prea mult stres negativ, dar şi cum putem identifica şi vindeca traumele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: