Cum ţinem elevii cât mai departe de pericolul infectării cu coronavirus, recomandările Elei Crăciun

Cum ţinem elevii cât mai departe de pericolul infectării cu coronavirus, recomandările Elei Crăciun

Alessia, fiica Elei Crăciun

Mamă a trei copii, prezentatoarea TV Ela Crăciun a întocmit o serie de recomandări pentru a-i ţini cât mai departe de comportamentele care pot creşte şansele infectării cu Sars - Cov 2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ela Crăciun a trăit azi, la fel ca toţi părinţii, emoţiile primei zile de şcoală în timp de pandemie a fiicei sale. Micuţa Alesia a debutat în noul an şcolar pregătită cu tot ce este necesar pentru a sta departe de pericolul infectării cu coronavirus. Fetiţa a primit din timp instructajul din partea mamei sale şi a avut în ghiozdan kitul de siguranţă, o pungă sigilabilă care conţine masca de rezervă, un pachet de şerveţele umede dezinfectante şi un recipient de dezinfectant gel. Nerăbdătoare să îşi întâlnească colegii, Alesia a apelat şi la un accesoriu hazliu, care a făcut furori printre cei mici: a purtat o mască de protecţie haioasă, cu imprimeu de bot de căţel.

„După o pauză de 6 luni, a început şcoala! Din păcate, într-un mod total diferiferit de ultimii 8 ani: fără serbarea de început de an, fără lacrimile mamei din ochi, fără flori şi fără îmbrăţisările colegilor.

Cu toate acestea, sub masca Alesiei se ascunde un zâmbet şi bucuria revenirii la şcoală.

În sufletele părinţilor este ceva teamă, însă copiii au nevoie să meargă la şcoală şi le era dor de colegi, de joacă, de sentimentul că eşti înconjurat de prietenii care te înţeleg cel mai bine.

Pentru Alex, prima zi de şcoală este online. De mâine va fi şi el fizic în bănci. Îl aşteaptă un an greu: clasa a VIII a şi examenul de final, declară vedeta.

Ela Crăciun şi-a învăţat din timp fiica ce anume trebuie să facă la şcoală pentru a sta departe de pericolul infectării cu coronavirus. Regulile sunt simple şi pot fi preluate de orice părinte pentru a-I pregăti pe cei mici.

1. Ne spălăm şi dezinfectăm pe mâini când ajungem la şcoală, după ce ne întoarcem din pauză, după ce am fost la toaletă. Folosim apa şi săpunul şi apoi dezinfectantul.

2. Purtam masca peste nas şi gură. Nu sub nas. Punem mâna pe mască doar când o fixăm şi când o dăm jos, în rest încercăm să nu o mai atingem.

3. Masca de bumbac trebuie spălată şi călcată în fiecare seară. Ca să fie în siguranţă, o puteţi pune apoi într-o pungă curată, ca cele pentru sandviş.

4. Punem în ghiozdan alte măşti de rezervă, în caz de nevoie.

5. Nu împrumutăm masca de la altcineva

6. Ne dezinfectam înainte să dăm masca jos.

7. Nu punem masca pe bancă, pe caiete, ci în pungă.

8. Când ajungem la şcoală şi la plecare acasă ştergem banca şi scaunul cu şerveţele dezinfectante.

9. Nu împrumutăm creioane, carioci, stilouri, pixuri sau penar de la colegi.

10. Nu ne îmbrăţişăm cu colegii, ci, mai bine ne atingem coatele ori facem semne de salut sau trimitem inimioare de la distanţă - sunt regulile pe care Ela Crăciun a învăţat-o pe fiica ei, aceasta repetându-le într-o filmare postată pe pagina de socializare a vedetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările