Factorii în funcţie de care femeile îşi aleg partenerul: atracţia sexuală şi umorul, printre cele mai importante

Factorii în funcţie de care femeile îşi aleg partenerul: atracţia sexuală şi umorul, printre cele mai importante

Ducesa de Sussex Meghan Markle şi Prinţul Harry FOTO Guliver/Getty Images

Femeile sunt atrase de bărbaţi inaccesibili, iubesc să lupte pentru ei şi nu se mulţumesc cu cei care îşi doresc prea mult o relaţie, sunt nesiguri sau care iubesc controlul. Atracţia sexuală este un alt factor important de care femeile ţin cont atunci când îşi aleg un partener.

Cu siguranţă nevoile fiecărei femei sunt diferite atunci când vorbim despre preferinţele în materie de bărbaţi. Psihologii vorbesc tot mai mult despre preluarea tiparelor din familie, dar, cu toate acestea, sunt câţiva factori care influenţează majoritatea femeilor când îşi aleg partenerul, potrivit revistei „Psychology Today“.

Încrederea în sine

Femeile preferă bărbaţii siguri pe ei. Foarte rar se întâmplă ca o femeie să accepte un partener care are mai puţină încredere în propriile forţe decât ea. În cazul lipsei stimei de sine, femeile sunt atrase de bărbaţii cu încredere în sine şi puternici, aceştia făcându-le să se simtă mai sigure pe ele, mai valoroase şi mai încrezătoare. De multe ori, încrederea în sine este confundată cu narcisismul şi un ego puternic.

Atracţie sexuală

Intim şi pasional – atât femeile cât şi bărbaţii acordă o importanţă deosebită sexului şi bucuriei sexuale. Singura diferenţă este că femeile sunt mai puţin deschise în legătură cu acest subiect. O femeie va fi mereu atrasă de un bărbat care o stârneşte şi din punct de vedere sexual.

Inaccesibilitate

Femeile sunt atrase de bărbaţii inaccesibili sau greu accesibili. Şi, dacă ne gândim logic, este normal ca cineva să nu fie atras de bărbaţii disperaţi, plictisitori, geloşi şi care iubesc să deţină controlul. Se întâmplă în multe cazuri ca femeile să se îndrăgostesc de bărbaţi căsătoriţi, tocmai pentru că nu sunt uşor accesibili şi trebuie să lupte pentru ei.

Fizicul

Deşi bărbaţii au tendinţa de a acorda o importanţă mai mare aspectului fizic decât femeile, cert este că pentru ambele sexe fizicul este important. Ce înseamnă un bărbat frumos este o chestiune de gust, dar cu siguranţă masculinitatea, înălţimea, umerii laţi şi chipul fac diferenţa.

Siguranţa

Este în natura femeii să caute protecţia şi siguranţa pe care un bărbat i le poate oferi. Iubeşte să să simtă protejată de bărbatul ei. Siguranţa include susţinerea acesteia în proiectele ei, promisiunea că mereu îi va fi alături, dragostea necondiţionată şi echilibrul financiar.

Loialitatea

Majoritatea femeilor tind să se ataşeze emoţional de partenerii lor. Între iubire şi ataşament nu este decât un pas mic. De aici şi nevoia de loialitate, dragoste necondiţionată şi dovada că bărbatul îi va fi mereu alături.

Umorul

Femeile iubesc umorul şi distracţia. Un bărbat care nu le provoacă devine plictisitor. Majoritatea femeilor iubesc bărbaţii care ştiu să se distreze, care iubesc viaţa şi profită din plin de orice oportunitate de a se bucura, cei care le pot reda starea de bine atunci când trec prin situaţii mai puţin plăcute.

Aventura

Femeile sunt atrase de aventură, de „băieţii răi“ care stârnesc entuziasmul şi rup rutina zilnică. Aceştia cresc adrenalina, fac surprize, sunt imprevizibili (nu plictisitori) şi stimulează curiozitatea femeii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările