Calitate, nu cantitate. Când mult sex e prea mult

Calitate, nu cantitate. Când mult sex e prea mult

Când prea mult sex strică FOTO Shutterstock

Ce-i prea mult strică. Este o vorbă din popor care, conform unor studii ale Universităţii Carnegie Mellon, prezentate de Men's Health, se aplică şi în dormitor.

În cadrul studiului, cuplurile căsătorite a căror activitate sexuală variază între o dată pe lună şi de trei ori pe săptămână, au fost împărţite în două grupuri. Unui grup i s-a cerut să-şi dubleze activitatea sexuală, iar celuilalt să o înjumătăţească. 

După trei luni, cuplurile cărora li s-a cerut să mărească numărul de raporturi sexuale au spus că dorinţa de sex este mai scăzută decât la începutul experimentului. Motivul este destul de simplu. Din moment ce cuplurile au fost nevoite să ţină evidenţa „partidelor”, presiunea a făcut ca distracţia să dispară din ecuaţie.

Profesorul Debby Herbenick a declarat pentru Men's Health că revigorarea vieţii sexuale nu înseamnă mai mult sex. „Frecvenţa actelor sexuale nu are legătură cu plăcerea, cu satisfacţia. Dacă faceţi sex des pentru că amândoi vreţi asta, e foarte bine, nu scădeţi ritmul. Dar indiferent de frecvenţă, pentru a vă duce viaţa sexuală pe noi culmi, uitaţi de cantitate şi concentraţi-vă pe calitate.”

„Fiţi deschişi unul cu celălalt. Trataţi-va partenerul mai puţin ca pe un star porno – doar dacă nu vă cere asta. Bucuraţi-vă de compania persoanei de lângă dumneavoastră, înainte ca atmosfera să se încingă. Aprindeţi nişte lumânări pentru atmosferă, faceţi baie împreună sau ascultaţi nişte muzică special destinată momentelor intime.”, sunt sfaturile profesorului Herbenick pentru cei care vor să reaprindă flacăra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările