Mirela Vaida, cea mai bună reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură: „Eu gătesc la oală, româneşte“

Mirela Vaida, cea mai bună reţetă de ciorbă de fasole cu afumătură: „Eu gătesc la oală, româneşte“

Gata, a venit toamna, e frig afară, putem trece la mâncăruri mai „grele”. Şi cine poate refuza la prânz o ciorbiţă de fasole cu afumătură?! Este sănătoasă, săţioasă, hrănitoare şi uşor de preparat. Mirela Vaida a gătit recent aşa ceva şi ne dezvăluie reţeta.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am ajuns să gătesc o zi da, una ba. Şi trebuie cumva să îi mulţumesc pe toţi, de la ardeleanul meu get-beget, până la Tudorică mâncăciosul. Eu nu mă pricep la fine-dining, nici la fonfleuri. Eu gătesc la oală, româneşte, după reţete pe care le ştiu de la mama. Azi vă propun o ciorbiţă de fasole cu costiţă afumată”, a anunţat Mirela Vaida pe paginile ei de socializare, în dreptul unui video scurt în care a prezentat, pe paşi, reţeta. 

Reţeta de ciorbă de fasole a Mirelei Vaida

A folosit fasole uscată, lăsată în prealabiul la înmuiat, 4-5 cepe, 2 morcovi, verdeaţă pusă la final, după gust, bulion şi, piesa de rezistenţă – un cârnat afumat, cu o costiţă afumată şi cu o bucată de slănină fiartă în usturoi. A mai pus condimente: tarhon, cimbru uscat, boia, sare, piper.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările