Mercedes-Benz eCitaro, autobuzul 100% electric, prezentat în România

Mercedes-Benz
eCitaro, autobuzul 100% electric, prezentat în România

Mercedes-Benz eCitaro, primul autobuz complet electric dezvoltat şi produs în Germania de către Daimler AG, lansat anul trecut în cadrul Salonului de Autovehicule Comerciale de la Hanovra (IAA), a ajuns în premieră în România, la sfârşitul lunii octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autobuzul va fi prezentat în cadrul unor evenimente locale, organizate în trei oraşe din România: Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

„Suntem mândri să prezentăm autobuzul eCitaro în România şi să facem astfel încă un pas spre electromobilitatea urbană, după semnarea recentă a contractului cu Primăria Capitalei pentru 130 de autobuze Citaro Hybrid. eCitaro redefineşte transportul public convenţional, combinând siguranţa în exploatare, disponibilitatea în operarea zilnică şi siguranţa de conducere a unui vehicul de serie cu noile cerinţe privind emisiile. Mai mult, pe termen mediu şi lung, autobuzele electrice precum eCitaro implică costuri de operare mai reduse, datorită tehnologiilor inovatoare de care dispun.”, a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Buses, Mercedes-Benz România.

eCitaro - autobuzul urban adaptat viitorului transportului public

Mercedes-Benz eCitaro este produs pe aceeaşi linie de producţie ca toate celelalte autobuze urbane, la fabrica din Mannheim. Pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale operatorilor de transport, a fost dezvoltată special pentru eCitaro o structură modulară a bateriilor. Astfel, echiparea standard include patru baterii Lithium-ion amplasate în partea din spate a autobuzului. Pot fi adăugate module adiţionale de până la zece baterii pe plafonul autovehiculului. Bateriile au o capacitate de până la 350 kWh şi sunt răcite pentru a maximiza durata de viaţă.

Managementul controlului termic optimizat până la ultimul detaliu, cu sistem de răcire a bateriilor şi aerul condiţionat cu pompă termică sunt elemente de referinţă ale modelului eCitaro. Aceste caracteristici asigură consum minim de energie şi maximum de eficienţă şi autonomie. O provocare cunoscută doar de specialiştii în domeniu este faptul că pănă la 50% din consumul total de energie este folosit pentru sistemele de încălzire şi răcire. Siguranţa, eficienţa şi conservarea mediului sunt parte integrantă în misiunea autobuzului Mercedes-Benz eCitaro.

Cu cele zece baterii modulare, eCitaro are o masă proprie, în specificaţiile standard, de aproximativ 13,5 tone. Astfel, unei mase maxime admise de 19,5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone, respectiv în jur de 88 de pasageri.

Autobuzul urban cu motor electric are la bază Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel internaţional, care a înregistrat vânzări de peste 50.000 de unităţi pe parcursul a două generaţii, prezent în aproape toate marile oraşe din vestul şi centrul Europei.

Primele autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro circulă deja de câteva luni în mai multe oraşe din Germania (Berlin, Hamburg, Heidelberg, Hanovra).

eCitaro este parte integrantă a conceptului de consultanţă în eMobility a Daimler Buses. Acest sistem oferă operatorilor de transport servicii de consultanţă amănunţită în ceea ce priveşte un sistem inteligent de încărcare, precum şi sesiuni de training pentru angajaţi pentru diferite servicii. Sistemul eMobility şi Mercedes-Benz eCitaro deschid drumul către folosirea exclusivă a autobuzelor electrice în oraşe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările