Bugatti La Voiture Noire a devenit oficial cea mai scumpă maşină nouă vândută vreodată. Cât a costat VIDEO

Bugatti La Voiture Noire a devenit oficial cea mai scumpă maşină nouă vândută vreodată. Cât a costat VIDEO

Noul Bugatti La Voiture Noire FOTO EPA-EFE / Martial Trezzini

Noul automobil Bugatti „La Voiture Noire“ a devenit oficial cea mai scumpă maşină nouă vândută vreodată, după ce a fost achiziţionată recent cu 18,7 milioane de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modelul unicat a fost achiziţionat cu 18.7 milioane de dolari, însă identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, scrie Daily Mail. Bugatti „La Voiture Noire“ a devenit astfel cea mai scumpă maşină nouă vândută vreodată, notează sursa citată. 
 
Fotbalistul Cristiano Ronaldo a dezminţit informaţia potrivit căreia el ar fi misteriosul proprietar, după ce presa internaţională a speculat acest lucru. De asemenea, conform unor surse din industrie, fostul preşedinte al grupului Volkswagen, Ferdinand Piech, ar fi cel care a achiziţionat noul model, pentru a-şi întregi colecţia. 
 
Maşina va fi prezentată duminică, 18 august, în cadrul show-ului exclusivist Concours D'Elegance din Monterey, California, unde biletele de intrare costă 450 de dolari. 
 
Anterior, bolidul de lux a mai fost prezentat în cadrul Salonului Auto din Geneva, în luna martie. 
Potrivit descrierii făcută de companie, noul Bugatti se bucură de „confortul unei limuzine de lux şi puterea unei hiper-maşini sport“. 
 
Bugatti „La Voiture Noire“ este un exemplar unicat, produs cu ocazia aniversării a 110 ani de la înfiinţarea companiei şi dispune de un motor cu 16 cilindri, ce dezvoltă 1.500 de cai-putere. Bugatti a precizat că maşina este o interpretare modernă a modelului 57 SC Atlantic, conceput de Jean Bugatti şi fabricat în doar patru exemplare.
 
„Cu modelul La Voiture Noire, aducem un omagiu moştenirii noastre şi aducem viteza, tehnologia, luxul şi estetica înspre o nouă eră“, a declarat preşedintele Stephan Winkelmann.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: