Un doctor newyorkez, renumit pentru o operaţie-maraton de separare a unor gemeni siamezi, a murit de coronavirus

Un doctor newyorkez, renumit pentru o operaţie-maraton de separare a unor gemeni siamezi, a murit de coronavirus

Neurochirurgul american James T. Goodrich FOTO captură video Yavis Breaking News

Neurochirurgul newyorkez care a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a realizat o operaţie-maraton de separare a unor gemeni siamezi a murit luni din cauza complicaţiilor infecţiei cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

James T. Goodrich, în vârstă de 73 de ani, care a condus operaţia-maraton de 27 de ore de separare a gemenilor  Jadon şi Anais McDonald în urmă cu trei ani la spitalul pediatric Montefiore din New York, a murit din cauza infecţiei cu coronavirus, au anunţat colegii săi.

Statul New York este cel mai afectat de pandemia Covid-19 cu peste 67.000 de cazuri de infectare şi peste 1.300 de decese.
 
James T. Goodrichl a lucrat 30 de ani la spitalul din Bronx, unde a condus departamentul de neurochirurgie pediatrică. A fost de asemenea profesor de chirurgie a creierului şi plastică la Albert Einstein College of Medicine.

Spitalul a transmis că Goodrich este pionier în domeniul condiţiilor neurologice complexe la copii. El a dezvoltat o strategie în mai multe faze pentru separarea gemenilor siamezi uniţi în zona craniului.

Doctorul a ajuns în atenţia lumii după ce i-a operat, în 2014, pe gemenii siamezi din Filipine Carl şi Clarence Aguirre care aveau ţesut cerebral comun pe o porţiune de 8 centimetri

A condus echipa medicală care i-a operat pe băieţii gemeni Jadon şi Anais McDonald, născuţi în septembrie 2015 în apropiere de Chicago, Illinois.
 
Ei s-au născuţi uniţi la creştet împărţind ţesut cerebral pe o porţiune între cinci şi şapte centimetri. Operaţia, care a cuprins patru faze, a fost executată de o echipă medicală compusă din 40 de oameni. A costat 2.5 milioane de dolari şi a durat 27 de ore.
 
FOTO captură video Yavis Breaking News
 
Goodrich nu a fost doar un neurochirug talentat, dar şi un om modest şi plin de grijă faţă de ceilalţi”, care în vacanţe făcea prăjituri pentru asistentele de la spitalul său şi ţinea legătura cu foştii pacienţi, cărora le ţinea minte zilele de naştere, a transmis spitalul.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările