Trump îl atacă pe Biden pe tema afacerilor fiului său, Hunter, fără să-şi clatine rivalul în dezbaterea de la Nashville

Trump îl atacă pe Biden pe tema afacerilor fiului său, Hunter, fără să-şi clatine rivalul în dezbaterea de la Nashville

foto epa efe

Donald Trump, care l-a acuzat pe Joe Biden de corupţie timp de o săptămână, pe toate tonurile, l-a atacat în mod frontal în ultima lor dezbatere televizată, dar nu a reuşit să treacă de apărarea rivalului său în alegerile de la 3 noiembrie, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înaintea ultimului duel televizat între cei doi pretendenţi la fotoliul de la Casa Albă, echipa de campanie a lui Donald Trump a spus clar că, dacă jurnaliştii nu o fac, preşedintele republican în exerciţiu îl va întreba el însuşi pe fostul vicepreşedinte american de ce l-a ”autorizat pe fiul său Hunter să mijlocească un acces” către tatăl său.
 
Fiul mai mic al lui Joe Biden a făcut afaceri în China şi Ucraina pe când tatăl său era numărul doi al lui Barack Obama (2009-2017).
 
Ziarul conservator New York Post (NYP) a publicat săptămâna trecută e-mailuri din laptopul lui Hunter cu scopul de a dovedi că acesta şi-a amestecat tatăl în afacerile sale în Ucraina.
 
Aceste acuzaţii, pe care Joe Biden le-a respins fără să facă mare caz, au devenit noul strigăt de luptă al susţinătorilor preşedintelui care a catalogat, la mitinguri electorale, familia Biden drept o ”întreprindere criminală”.
 
Pe scena de la Nashville, joi seara, el nu a întârziat să aplice prima lovitură. Într-o discuţie despre pandemia covid-19 şi impactul economic al acesteia, Donald Trump a insinuat misterios că Joe Biden ”pare că a câştigat bani undeva”.
 
Apoi, a adăugat el un pic mai târziu, ”aceste e-mailuri oribile... datoraţi o explicaţie americanilor”.
 
”Cineva tocmai a făcut o conferinţă de presă. Trebuia să lucreze cu tine şi cu familia ta. Ceea ce spune este copleşitor”, a continuat el.
 
Cu câteva ore mai devreme, Tony Bobulinski, care se prezintă drept un fost asocat al lui Hunter Biden, tocmai spusese în faţa presei că Joe Biden a fost asociat planurilor fiului său în China.
 
Acest fost militar în vârstă de 48 de ani, invitat de Donald Trump să urmărească dezbaterea în personaă, a dat asigurări că urmează să transmită vineri o serie de elemente împotriva poliţiei federale şi unor senatori.
 
 
”BEBELUŞ NEVINOVAT”
 
Fără să aştepte ca preşedintele să spună mai mult, Joe Biden a dezminţit puternic orice neregulă. 
 
”Fiul meu nu a câştigat bani cu acest truc... în China”, a dat el asigurări, trimiţându-i mingea înapoi magnatului în domeniul imobiliar. ”Singurul tip care a câştigat bani în China este tipul ăsta!”.
 
Pe când era vicepreşedinte, ”fiul său, fraţii săi s-au îmbogăţit”, a mai acuzat locatarul Casei Albe.
 
”Eu n-am luat un cent de la vreo sursă străină în viaţa mea”, a declarat Joe Biden, după care a contraatacat din nou. ”Nu v-aţi publicat niciuna dintre declaraţiile fiscale. Ce ascundeţi?”
Donald Trump este primul preşedinte din anii '70 care refuză să-şi facă publice declaraţiile fiscale, ceea ce alimentează tot felul de speculaţii de ani de zile.
 
Democratul, în vârstă de 77 de ani, a susţinut că şi-a făcut treaba ca vicepreşedinte în mod ”impecabil” şi a prezentat scrutinul de la 3 noiembrie ca pe o alegere între două ”personalităţi”, prezentându-se pe sine ca pe o persoană integră în faţa unui preşedinte ”mincinos”.
 
”Nu face pe bebeluşul nevinovat, Joe”, i-a replicat Donald Trump, acuzându-l că este ”corupt”.
 
”Uitaţi-vă la laptopul infernului”, a îndemnat el.
 
Însă nu s-a mai discutat despre laptop, iar debaterea s-a terminat fără că americanii să fie mai edificaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările