Statul Islamic îi răspunde lui Trump. Cel puţin patru militari americani au fost ucişi într-un atentat în Siria

Statul Islamic îi răspunde lui Trump. Cel puţin patru militari americani au fost ucişi într-un atentat în Siria

Oraşul Manbij FOTO EPA-EFE

Un atentat a vizat miercuri, la Manbij, un oraş din nordul Siriei, o patrulă a coaliţiei internaţionale antijihadiste, au relatat martori de la faţa locului citaţi de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care evocă 16 morţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru militari americani au fost ucişi şi alţii trei răniţi într-o explozie la Manbij, a recunoscut pentru Reuters un oficial al coaliţiei anti-Statul Islamic.

Potrivit unui martor, explozia a avut loc în apropierea unui restaurant şi i-a vizat pe americani.

Eliberat în 2016 de sub ocupaţia organizaţiei teroriste Statul Islamic, acest oraş este administrat în prezent de un Consiliu Militar format în principal din kurzi.

Statul Islamic a revendicat acest atentat prin intermediul unui comunicat transmis de Amaq, organul său de propagandă. Conform comunicatului, un kamikaze a detonat încărcătura cu explozivi pe care o avea asupra sa la trecerea patrulei.

Acest atac are loc la scurt timp de la anunţul lui Donald Trump cu privire la înfrângerea Statului Islamic şi retragerea armatei americane din Siria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: