Statele Unite cer Chinei să devină o putere mondială responsabilă şi să respecte drepturile omului

Statele Unite cer Chinei să devină o putere mondială responsabilă şi să respecte drepturile omului

FOTO Arhiva

Administraţia Joe Biden a îndemnat, luni, China să devină o putere mondială responsabilă şi să colaboreze cu Statele Unite în probleme precum încălzirea climatică şi pandemia, insistând însă pentru respectarea drepturilor omului, potrivit digi24.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wendy Sherman, adjunct al secretarului de Stat american, s-a întâlnit luni, în China, cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi, şi cu adjunctul acestuia, Xie Feng.

„Există anumite lucruri care sunt peste unele disensiuni specifice, lucruri care ţin de responsabilităţile mondiale ale marilor puteri”, a afirmat Wendy Sherman, conform agenţiei Associated Press, după întâlnirile desfăşurate în oraşul chinez Tianjin.
 
Wendy Sherman a explicat că Washingtonul salută competiţia economică intensă cu Beijingul, subliniind că Statele Unite nu doresc conflicte. „Vom vedea dacă va exista continuitate în urma acestor întâlniri şi dacă vom putea trece la un nou pas. În etapele preliminare ale construirii acestei relaţii, nu ştim dacă vom atinge toate obiectivele la care am spera", a precizat Wendy Sherman.
 

Crimele împotriva umanităţii, printre subiectele de discuţie

Oficialul american a declarat că discuţiile au inclus subiectele de disensiune dintre SUA şi China, precum „crimele împotriva umanităţii” din provincia Xinjiang, acţiunile de reprimare din Hong Kong, presiunile exercitate de Beijing asupra vecinilor şi „acţiunile agresive” din Taiwan, din Marea Chinei de Sud şi din Marea Chinei de Est. De asemenea, Wendy Sherman a cerut eliberarea cetăţenilor americani şi canadieni deţinuţi în China.
 
„Ne aşteptăm ca liderii chinezi să înţeleagă că drepturile omului nu sunt doar o problemă internă, sunt un angajament global asumat de China” prin semnarea Declaraţiei ONU privind Drepturile Omului, a argumentat Wendy Sherman.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările