Rusia şi Iran, acuzate de SUA că au încercat să se implice în campania electorală

Rusia şi Iran, acuzate de SUA că au încercat să se implice în campania electorală

Directorul Serviciului Naţional de Informaţii din SUA John Ratcliffe FOTO EPA-EFE

Iranul este acuzat că a încercat intimidarea alegătorilor americani prin trimiterea unor e-mailuri cu scopul de a-l discredita pe candidatul Donald Trump.

Acuzaţiile sunt aduse chiar de John Ratcliffe, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA, care susţine că Rusia şi Iran au încercat să interfereze în alegerile prezidenţiale Statele Unite, arată Radio Europa Liberă.

Ratcliffe explică faptul că cele două ţări au intrat în posesia unor liste cu votanţi americani şi s-au folosit de ele pentru a-i intimida.

„Avem confirmarea că unele informaţii despre listele electorale au fost obţinute de Iran şi, separat, de Rusia", a spus oficialul american.

Comunitatea Naţională de Informaţii din SUA şi FBI au dat asigurări căscrutinul din noiembrie se va desfăşura fără probleme.

Ratcliffe acuză Iranul că a încercat intimidarea unor alegători din patru state (printre care Florida şi Pennsylvania) cu scopul de a-l discredita pe Donald Trump. Alegătorii ar fi primit mailuri prin care erau avertizaţi că „vom veni după tine”  dacă nu-l vor vota pe actualul preşedinte american.

John Ratcliffe nu arată concret cum au fost obţinute aceste liste cu datele alegătorilor, inclusiv adresele de mail şi susţine că din partea Rusiei nu s-a observat aceeaşi acţiune, dar „suntem conştienţi că au obţinut unele informaţii despre alegători la fel cum au făcut-o în 2016”.

Iranul ar recurge şi la dezinformări online, susţinute prin distribuirea unor clipuriprin care oamenii sunt avertizaţi că unele persoane vor introduce buletine de vot frauduloase chiar şi din străinătate.

Citeşte şi:

Studiu american: SUA nu se pot baza decât pe România pentru contracararea Rusiei la Marea Neagră

Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a dezvăluit de ce a predat hardul de pe laptopul lui Hunter Biden publicaţiei New York Post

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările