Nicolas Maduro, inculpat de „narco-terorism” în Statele Unite

Nicolas Maduro, inculpat de „narco-terorism” în Statele Unite

Nicolas Maduro FOTO AFP

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi mai mulţi membri ai regimului său au fost inculpaţi de „narco-terorism” în Statele Unite, a anunţat joi secretarul american al Justiţiei Bill Barr, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ei sunt acuzaţi de faptul că au participat la o asociere de răufăcători care implică o organizaţie teroristă extrem de violentă, Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) şi la un efort de inundare a Statelor Unite cu cocaină, a anunţat Barr într-o videoconferinţă de presă.

Aflat la conducerea Venezuelei din 2013, Nicolas Maduro a fost reales în al doilea mandat în 2018, în urma unui scruitin boicotat de opoziţie, care a respins rezultatele acestor alegeri, la fel ca o mare parte a comunităţii internaţionale.

Statele Unite - şi alte aproximativ 60 de ţări - îl susţin pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, pe care l-au recunoscut preşedinte interimar.

Washingtonul încearcă să înlăture Guvernul lui Maduro, printr-o serie de sancţiuni economice.

Obiectivul afişat al lui Donald Trump este să contribuie la îndepărtarea de la putere a succesorului lui Hugo Chavez, un critic aprig al ”imperialismului nord-american”.

Însă Maduro se bucură de susţinerea Chinei, Rusiei şi Cubei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: