VIDEO Rusia. Liderul unui cult care se prezintă drept reîncarnarea lui Iisus Hristos, arestat împreună cu doi aghiotanţi

VIDEO Rusia. Liderul unui cult care se prezintă drept reîncarnarea lui Iisus Hristos, arestat împreună cu doi aghiotanţi

Visarion Hristos Invăţătorul, escortat de angajaţi ai Comitetului de Investigaţii FOTO Captura YouTube

Liderul unui cult mesianic din Siberia a fost reţinut sub acuzaţia că foloseşte în interes personal banii primiţi de la adepţii săi şi se dedă violenţei fizice şi psihologice, relatează The Moscow Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Visarion Hristos Învăţătorul, ai cărui adepţi cred că este reîncarnarea lui Iisus Hristos, a fost arestat marţi în urma unei descinderi a forţelor de ordine în fieful său, cunoscut ca Biserica Ultimului Testament, în sudul regiunii Krasnoiarsk.

„50 de dube ale poliţiei, 50 de autobuze, o ambulanţă şi personal medical se îndreaptă încoace”, a declarat un martor la eveniment pentru site-ul tayga.info.

Visarion Hristos Învăţătorul, un fost poliţist cu numele de mirean Serghei Torop, a fost arestat alături de doi dintre aghiotanţii săi.

Potrivit Comitetului de Investigaţii, liderii Bisericii Ultimului Testament „au folosit banii membrilor şi violenţa psihologică” împotriva lor, cauzând „vătămări serioase”.

În februarie, Biserica Ultimului Testament a anunţat că a fost vizată de razii şi interogatorii în legătură cu o investigaţie de fraudă la una din şcolile frecventate de copiii adepţilor săi.

Vadim Redkin, unul dintre aghiotanţii lui Visarion, pune descinderea de marţi pe seama faptului că Biserica Ultimului Testament este în plină expansiune, triplându-şi numărul de adepţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Biserica Ultimului Testament datează de la începutul anilor ’90 şi are în prezent circa 4.000 de „visarioniţi” în 20 de sate din sudul Siberiei. Cei mai devotaţi 300 de membri locuiesc pe un deal izolat denumit „Lăcaşul Zorilor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările