Un brazilian care proteja populaţiile indigene din Pădurea Amazoniană a fost asasinat

Un brazilian care proteja populaţiile indigene din Pădurea Amazoniană a fost asasinat

Poliţia braziliană anchetează uciderea unui oficial care a lucrat în proiecte de protejare a populaţiilor indigene de fermierii şi tăietorii de lemne care vor să preia terenul.

Maxciel Pereira dos Santos a fost împuşcat de două ori în cap, în oraşul Tabatinga, situat în apropiere de graniţa Braziliei cu Peru şi Columbia.

Oficialii au spus că Santos a fost împuşcat chiar în faţa familiei sale.

Asasinatul vine în contextul unor nemulţumiri internaţionale legate de rata distrugerii Pădurii Amazoniene din Brazilia. Cel puţin 80.000 de incendii au fost înregistrate între lunile ianuarie şi august ale acestui an – un număr mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Uniunea care reprezintă angajaţii agenţiei de protecţie a populaţiilor indigene din Brazilia, Funai, a spus că Santos a fost împuşcat de două ori în cap în timp ce mergea cu motocicleta pe o stradă aglomerată.

Oficialii INA au transmis că acesta a fost ucis ca răspuns la munca depusă în rezervaţia Vale do Javari, unde vreme de ani de zile a ajutat ca vânătorii, fermierii şi tăietorii ilegali de lemne să nu pătrundă în zonă. 

Rezervaţia este cămin pentru cea mai mare concentrare de triburi indigene necontactate din lume.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: