Instanţa braziliană a acordat Telegram 24 de ore pentru a se conforma cerinţelor şi a evita blocarea

Instanţa braziliană a acordat Telegram 24 de ore pentru a se conforma cerinţelor şi a evita blocarea

Foto: Shutterstock

Judecătorul Curţii Supreme Federale din Brazilia, Alexandre de Moraes, este gata să-şi anuleze decizia de a bloca aplicaţia de mesagerie Telegram în ţară, dacă managementul său respectă cerinţele instanţei în termen de 24 ore, a arătat sâmbătă canalul Globo TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Până în prezent, Telegram a respectat o parte din hotărârile judecătoreşti, este necesar să le îndeplinească în totalitate pentru ca decizia de blocare să fie anulată”, citează canalul noua decizie a lui de Moraes. Potrivit acestuia, judecătorul a ţinut cont de faptul că managementul aplicaţiei a indicat o nouă adresă pentru comunicare în problema blocării, inclusiv pentru primirea corespondenţei judecătoreşti.

În plus, instanţei au primit informaţii despre măsurile deja luate.

Printre altele, instanţa cere Telegram să numească un reprezentant oficial în Brazilia, pentru a raporta măsurile de combatere a răspândirii dezinformarii. În plus, de Moraes a subliniat necesitatea de a elimina de pe canalul Telegram al preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro mesajele care conţin link-uri către informaţii legate de secretul anchetei, precum şi de a elimina mai multe canale ale bloggerilor politici pro-guvernamentali acuzaţi că răspândesc informaţii false. Noile cerinţe au fost transmise administraţiei Telegram la 16:44, ora locală, sâmbătă (22:44, ora Moscovei).

Blocarea Telegram în Brazilia
Vineri, judecătorul de la Curtea Supremă Federală, Alexandre de Moraes, a decis ca până pe 23 martie să fie pusă în aplicare decizia de blocare a activităţii Telegram pentru „ignorarea legii braziliene şi neexecutarea în mod repetat a hotărârilor judecătoreşti, inclusiv a celor emise de Curtea Supremă”.

Furnizorii care nu respectă decizia, precum şi utilizatorii care încearcă să ocolească blocul, riscă o amendă de 100.000 de reale (20.000 de dolari). În plus, instanţa a ordonat Apple şi Google să elimine Telegram din magazinele lor de aplicaţii mobile.

În ianuarie, ziarul Valor Econômico  a raportat că Telegram ar putea fi interzis în Brazilia din cauza temerilor privitoare la răspândirea dezinformarii folosind aplicaţia în lumina alegerilor generale din acest an.

După cum se menţionează în publicaţie, fostul şef al Curţii Electorale Supreme, Luis Roberto Barroso, a încercat fără succes de mai multe ori să-l contacteze pe Pavel Durov sau pe cei din conducerea firmei.

Însuşi Durov şi-a cerut vineri scuze pe canalul său Telegram pentru problemele de comunicare care au dus la interzicerea aplicaţiei în ţară şi a cerut instanţei să amâne blocarea acestuia. Fondatorul Telegram a asociat incidentul cu o defecţiune în activitatea de e-mail.

Telegram a câştigat recent popularitate printre susţinătorii lui Bolsonaro, care au folosit cu succes reţelele sociale şi aplicaţiile de mesagerie instantanee în timpul campaniei electorale din 2018.

Următoarele alegeri generale, în care cetăţenii republicii vor trebui să aleagă preşedintele, deputaţii şi o treime din senatorii parlamentului federal, precum şi guvernatorii de state, sunt programate pentru 2 octombrie, al doilea tur (dacă este necesar) va avea loc pe 30 octombrie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările