După abolirea biciuirii, Arabia Saudită renunţă la pedeapsa cu moartea în cazul minorilor

După abolirea biciuirii, Arabia Saudită renunţă la pedeapsa
cu moartea în cazul minorilor

FOTO Arhivă

Arabia Saudită a desfiinţat pedeapsa cu moartea în cazul crimelor comise de minori, a anunţat un oficial saudit, la câteva zile după abolirea flagelării, pedepse criticate de ONG-uri, în contextul în care regatul este acuzat de încălcări ale drepturilor omului la nivel internaţional, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pedeapsa cu moartea a fost abrogată în cazul persoanelor găsite vinovate de crime pe care le-au comis pe când erau minore, a anunţat duminică într-un comunicat preşedintele Comisiei Drepturilor Omului, un organism guvernamental, Awad Al-Awad, care a citat în acest sens un decret regal.

Pedepsirea cu moartea a minorilor urmează să fie înlocuită cu o pedeapsă de până la zece ani de închisoare, a precizat el.

Aceste decret regal graţiază cel puţin şase bărbaţi din comunitatea musulmană şiită, minoritară în regatul sunnit, condamnaţi la moarte după ce au participat la manifestaţii antiguvernamentale pe când erau în vârstă de până la 18 ani.

„Este o zi importantă pentru Arabia Saudită”, a declarat Awad.

„Acest decret ne ajută să stabilim un Cod Penal mai modern”, a subliniat el.

Arabia Saudită a executat un număr-record de persoane în 2019, în pofida unei scăderi generale a execuţiilor în lume”, acuza, într-un raport privind pedeapsa capitală în lume publicat săptămâna trecută, Amnesty International (AI).

Omuciderea, violul, jaful armat, traficul de droguri, atacurile armate, vrăjitoria, adulterul, sodomia, homosexualitatea şi ”apostazia” sunt pedepsite cu pedeapsa capitală în regatul saudit, care aplică o versiune riguroasă a islamului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările