Cutremur cu magnitudinea 6,9 în Fiji

Cutremur cu magnitudinea 6,9 în Fiji

Cutremurul a avut epicentru în Oceanul Pacific, aproape de coasta Fiji FOTO USGS

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,9 a avut loc la sud de Fiji, în Oceanul Pacific, miercuri dimineaţă, declanşând o scurtă alertă de tsunami, transmite The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mesajul care avertiza cu privire la posibilitatea unui tsunami a fost emis de către Centrul de Avertizare din Pacific, după ce cutremurul a lovit la 11:52 ora locală (23:52 ora României).

„Valuri tsunami periculoase provocate acest cutremur sunt posibile la 300 km de epicentru, de-a lungul coastelor din Fiji”, a arătat mesajul. Alerta a fost ridicată, ulterior, centrul de avertizare spunând că ameninţarea „a trecut”, însă i-a îndemnat pe oameni să rămână vigilenţi pentru eventuale fluctuaţii minore ale nivelului mării.

Epicentrul cutremurului a fost la aproape 11 mile (17 km) adâncime, de-a lungul graniţei dintre Australia şi plăcile continentale din Pacific, potrivit US Geological Survey (USGS).

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube grave. Autorităţile au confirmat, de asemenea, că nu există nicio ameninţare de tsunami în Hawaii sau Noua Zeelandă.

Fiji se află în interiorul „Inelului de Foc”, o regiune seismică activă ce vede frecvent cutremure şi erupţii vulcanice, din cauza plăcilor tectonice în mişcare de dedesubt.

În 20014, un cutremur şi un tsunami produs ulterior au ucis circa 230.000 de persoane în mai multe ţări.

Cutremurul de marţi, estimat iniţial la magnitudinea 7,2, a venit la scurt timp după ce un cutremur cu magnitudine 3,8 a fost înregistrat în Marea Nordului, în largul coastei North Yorkshire. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările