Zelenski: Ucraina şi Republica Moldova ar trebui să îşi coordoneze răspunsurile la „ameninţările comune” din partea Rusiei

Zelenski: Ucraina şi Republica Moldova ar trebui să îşi coordoneze răspunsurile la „ameninţările comune” din partea Rusiei

Maia Sandu şi Volodimir Zelenski, în conferinţă de presă la Kiev FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut omolooagei sale din Republica Moldova, Maia Sandu, un răspuns coordonat la „ameninţările comune” din partea Rusiei, în cadrul întrevederii celor doi şefi de stat, luni, la Kiev.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ţările noastre sunt ţinta unor ameninţări cu o rădăcină comună, create de agresiunea rusă şi de politica rusă. Dacă ameninţările au rădăcini comune, ar trebui să avem un răspuns coordonat la ele”, a declarat Volodimir Zelenski într-o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu.
 
De asemenea, Zelenski a reiterat ideea că „Ucraina rămâne un garant” în reglementarea situaţiei din Transnistria, regiunea separatistă a Republicii Moldova cu prezenţă militară rusă, şi „va ajuta în mod activ Republica Moldova în continuare”.
 
Sandu a vizitat oraşele Borodeanka, Bucea şi Irpin, care au fost distruse de ocupaţaţii ruşi în luna martie.
 
Ea a subliniat poziţia Republicii Moldova „tare şi clar” condamnând „violenţa fără sens a acestui război şi a invaziei” Moscovei.
 
Sandu a adăugat că Republica Moldova, ţară cu o populaţie de aproximativ 2,6 milioane de locuitori, a primit o jumătate de milion de refugiaţi ucraineni de la începutul războiului, în luna februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările