Zelenski spune că Ucraina are nevoie de asistenţă financiară în valoare de 7 miliarde de dolari pe lună pentru compensarea pierderilor economice

Zelenski spune că Ucraina are nevoie de asistenţă financiară în valoare de 7 miliarde de dolari pe lună pentru compensarea pierderilor economice

Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că ţara sa are nevoie de asistenţă financiară în valoare de 7 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice.

Zelenski s-a adresat de la distanţă unui forum al Băncii Mondiale şi al FMI cărora le-a transmis că Ucraina are nevoie de asistenţă financiară pentru a compensa pierderile economice suferite din cauza războiului declanşat de Rusia. Liderul de la Kiev a transmis că ţara sa are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru reconstrucţia ţării, pe viitor. 

Preşedintele ucrainean continuă să acuze Rusia că foloseşte metode agresive pe pieţele mondiale în timp ce se află în război, dar şi că scopul armatei ruse este "distrugerea obiectivelor din Ucraina care pot servi drept bază economică pentru viaţă." Aici sunt incluse depozitele de alimente, rafinăriile de petrol, chiar şi gări pe care ruşii le-au bombardat tot mai des în ultimele zile.

Zelenski afirmă că celelalte ţări trebuie să fie pregătite să rupă relaţiile cu Rusia şi că Moscova trebuie să fie imediat exclusă din instituţiile financiare internaţionale. Preşedintele ucrainean a mai adăugat că Rusia ameninţă aprovizionarea globală cu alimente din cauza blocadei impuse asupra oraşelor portuare ucrainene de la Marea Neagră. Blocada ruşilor face imposibilă exportarea grâului, fapt ce a condus la creşterea preţurilor în ţările care se bazează pe exportul de cereale din Ucraina. 

La finalul discursului, Zelenski a spus că speră ca următoarea întâlnire să aibă loc în Ucraina, într-un oraş care a fost reclădit cu ajutorul surselor financiare oferite de FMI şi Banca Mondială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările