Un nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia: Kievul recuperează 17 persoane, iar Moscova 15

Un nou schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia: Kievul recuperează 17 persoane, iar Moscova 15

Foto ilustrativă: Arhivă

Şaptesprezece persoane, aproape toţi soldaţi ucraineni, au fost eliberate din captivitate de ruşi în cadrul unui nou schimb de prizonieri cu Moscova, au anunţat, marţi, serviciile de informaţii ucrainene. De asemenea, Rusia a recuperat cincisprezece prizonieri ruşi în cadrul schimbului, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, este vorba de doi ofiţeri, paisprezece soldaţi şi un civil. Cinci dintre ei sunt răniţi şi necesită tratament de urgenţă.
 
Ucraina a eliberat cincisprezece prizonieri ruşi în cadrul schimbului, a adăugat serviciul de informaţii pe Telegram.
 
Kiev şi Moscova au efectuat mai multe schimburi de prizonieri de la începutul invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie. Cel mai recent schimb de prizonieri anunţat oficial a avut loc la începutul lunii mai şi a implicat patruzeci şi unu de ucraineni.
 
De asemenea, cele două ţări au schimbat cadavrele soldaţilor ucişi la jumătatea lunii iunie, ceea ce a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a şaizeci şi patru de apărători ai oţelăriei Azovstal din Mariupol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările