Un copil de 12 ani din Olanda a câştigat în justiţie dreptul de a se vaccina anti-COVID-19 fără permisiunea tatălui

Un copil de 12 ani din Olanda a câştigat în justiţie dreptul de a se vaccina anti-COVID-19 fără permisiunea tatălui

FOTO Arhivă

Justiţia din Olanda a probat cererea unui copil de 12 ani care a cerut să i se ofere dreptul de a se vaccina anti-COVID-19, cu toate că tatăl său se împotrivea. Legea olandeză prevede că un minor se poate imuniza doar cu acordul ambilor părinţi.

În acest caz, părinţii băieţelului, a căror identitate nu a fost dezvăluită, sunt divorţaţi, iar mama i-a dat permisiunea de a se vaccina, în timp ce tatăl său, nu.
 
Copilul a invocat în instanţă că doreşte să-şi viziteze bunica, grav bolnavă şi aflată pe moarte, iar judecătorul Bart Tromp, de la tribunalul districtual din Groningen, a autorizat, marţi, ca băiatul să fie vaccinat, luând în considerare „interesele aflate în joc” în această vaccinare şi „în special interesele minorului”. În motivarea deciziei, publicată joi, judecătorul a dispus ca băiatul să fie vaccinat „rapid”, deoarece interesele sale sunt mai importante decât un posibil apel al avocaţilor tatălui, scrie Agerpres.
 
Potrivit documentelor judiciare, tatăl nu este de acord cu vaccinul şi a refuzat să-i permită copilului să se imunizeze. Cel mic a cerut să se vaccineze pentru a evita să fie contaminat şi pentru a limita riscurile de infectare a altor persoane.
 
În documente se arată şi că bunica băiatului „suferă de cancer pulmonar cu metastaze şi se află la sfârşitul vieţii”.
 
„Minorul vrea să petreacă cât mai mult timp cu ea, însă nu este vaccinat. Îi este frică să nu-şi infecteze bunica şi este convins că contaminarea, dacă ar avea loc, ar constitui un pericol mortal”.
 
Tatăl consideră că vaccinurile „sunt încă într-o fază de testare” şi ar putea prezenta „riscuri mari pentru organele reproductive pe termen lung”. Judecătorul a subliniat însă că bazele ştiinţifice ale acestor afirmaţii nu au fost dovedite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările