Războiul din Ucraina: BoJo îl avertizează pe Macron asupra negocierii unei soluţii „acum” cu Putin: „Nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată”

Războiul din Ucraina: BoJo îl avertizează pe Macron asupra negocierii unei soluţii „acum” cu Putin: „Nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată”

Emmanuel Macron, între Joe Biden (stânga) şi Boris Johnson la summitul G7 FOTO EPA-EFE

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminică pe preşedintele francez Emmanuel Macron împotriva tentaţiei unei soluţii negociate „acum” cu dictatorul rus Vladimir Putin asupra Ucrainei, întrucât orice acord găsit acum nu va aduce pacea, ci va prelungi instabilitatea mondială, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi lideri „au convenit”, într-o reuniune în marja summitului G7 din Bavaria, că „este vorba despre un moment critic al evoluţiei conflictului şi că este posibil să fie răsturnat cursul războiului”, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Ei s-au pus de acord „să consolideze” susţinerea militară a Ucrainei, precizează el.
 
„Premierul a subliniat că orice tentativă de a soluţiona conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula ţările suverane şi pieţele internaţionale veşnic”, declară purtătorul de cuvânt.
 
Spre deosebire de Emmanuel Macron, Boris Johnson refuză orice dialog cu Vladimir Putin, pe care îl cataloghează drept un „dictator”.
 
Într-un interviu acordat presei britanice, Boris Johnson îndeamnă Occidentul să poarte la summitul G7, urmat de un summit NATO, la Madrid, „discuţii cu adevărat, cu adevărat sincere” pe tema implicaţiilor războiului şi sancţiunilor asupra inflaţiei, cu scopul de a „proteja unitatea” afişată până în prezent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările