Proteste în Porto, în timp ce liderii europeni s-au reunit în oraşul portughez la un summit informal, promiţând o Europă mai socială post-pandemie

Proteste în Porto, în timp ce liderii europeni s-au
reunit în oraşul portughez la un summit informal, promiţând o
Europă mai socială post-pandemie

Protest al muncitorilor în Porto în timpul Summitului European FOTO EPA - EFE

Mii de persoane au manifestat în Porto, în timp ce liderii europeni s-au reunit în oraşul portughez la un summit informal în urma căruia au promis o Europă mai socială post-pandemie, scrie Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au manifestat împotriva şomajului, precarităţii locurilor de muncă şi privatizărilor. 

Un „plan de acţiune” asupra dosarului social pe care Comisia Europeană l-a prezentat la începutul lunii martie, a fost aprobat vineri, în urma mai multor întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor. 

Cel care a organizat sâmbătă protestul la care au participat potrivit autorităţilor peste 3.000 de persoane, este Isabel Camarinha, secretar general al Confederaţiei generale a lucrătorilor portughezi. Camarinha spune că ''lucrătorii consideră însă că lipsesc răspunsurile necesare. Trebuie luptat împotriva acestei politici a salariilor mici, precarităţii şi deteriorării serviciilor publice'', potrivit Agerpres. 
 
Premierul portughez Antonio Costa, a susţinut că obiectivul reuniunii a fost acela de a le da încredere cetăţenilor. 
 
Lidera partidului portughez Blocul de stânga, care a participat la o manifestaţie împotriva summitului alături de alţi lideri ai stângii antiliberale europene a transmis însă că ''acest summit european este o dezamăgire. El s-a terminat cu o serie de intenţii bune, dar fără nicio măsură concretă''. 
 
Portugalia deţine în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările