Primarul unei capitale europene a demisionat din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Primarul unei
capitale europene a demisionat din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Frank Jensen FOTO EPA-EFE

Primarul capitalei Danemarcei, Copenhaga, a demisionat luni, după ce şi-a recunoscut vina la acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse împotriva lui, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aş dori să le cer iertare femeilor pe care le-am ofensat”, a spus Frank Jensen înainte de a-şi anunţa demisia.

Primar al Copenhagăi din 2010, Jensen şi-a prezentat demisia în urma acuzaţiilor formulate de două femei. Una din ele şi-a prezentat cazul într-un articol publicat vineri de cotidianul „Jyllands-Posten”. Potrivit ei, edilul a hărţuit-o sexual în două rânduri, în 2012 şi 2017, în cadrul unor evenimente sociale.

În vârstă de 59 de ani, din care peste 30 în politică, Frank Jensen a renunţat şi la funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, aflat la guvernare în Danemarca.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Jensen spune că a făcut parte dintr-o cultură „dăunătoare” şi „veche” din partid.

Şefa Guvernului danez, Mette Frederiksen, a declarat că ia „foarte în serios” acuzaţiile. „Este evident că noi, în Partidul Social Democrat, avem probleme, iar asta trebuie să se schimbe acum”, a declarant premierul danez.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările