Partidul lui Macron rămâne fără candidat cu doar 30 de zile înainte de alegerile locale din Paris după un scandal sexual ce l-a vizat pe Benjamin Griveaux

Partidul lui Macron rămâne fără candidat cu doar 30 de zile înainte de alegerile locale din Paris după un scandal sexual ce l-a vizat pe Benjamin Griveaux

FOTO AFP

În urma unui scandal sexual în care a aparut un videoclip obscen cu cel mai apropiat aliat al lui Macron, Griveaux şi-a retras candidatura, aruncând în criză partidul din care face parte cu 30 de zile înaintea primului tur de vot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Benjamin Griveaux şi-a retras candidatura de la primăria Parisului după ce a fost publicat un videclip şi imagini cu caracter obscen ce îi au ca autori pe Griveaux şi o tânără care nu a fost identificată, după cum relatează Dailymail. 
 
"Am decis să-mi retrag candidatura de la alegerile municipale de la Paris", a declarat fostul purtător de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux.
 
Imaginile lansate pe internet au fost revendicate de către artistul rus Piotr Pavleski, care a obţinut azil politic în Franţa, în 2017. Artistul a relatat faptul că politicianul Griveaux s-a bazat în campanie pe valorile familiale, că doreşte să fie un primar al familiilor şi îşi că dă mereu exemplu familia sa. Ce l-a deranjat pe artist este faptul că Griveaux nu este onest şi vrea să fie liderul oraşului minţindu-şi alegătorii.
 
În vârstă de 42 de ani, Benjamin Griveaux este considerat unul dintre apropiaţii preşedintelui Emmanuel Macron, a cărui imagine va avea de suferit deoarece a făcut lobby pentru Griveaux să devină candidatul partidului său, în detrimentul lui Cedric Villani. Astfel, partidul lui Macron rămâne fără un candidat cu doar 30 de zile rămase până la alegerile locale. 
 
Macron l-a ajutat pe Griveaux încercând să îl convingă pe Villani să renunţe la candidatură. Villani a refuzat şi a părăsit partidul, iar acum candidează ca independent la primăria Parisului. 
 
Pe parcursul campaniei, Griveaux a acordat o serie de interviuri, împreună cu soţia sa, exprimându-şi dorinţa de a deveni un primar "pentru copii şi părinţi". Griveaux a ţinut să precizeze faptul că familia sa nu merită ceea ce i se întţmplă acum şi că nimeni nu trebuie să fie supus unui astfel de abuz. 
 
"Familia mea nu merită acest lucru. Nimeni nu ar trebui să fie supus niciodată unui astfel de abuz.", a declarat Griveaux.
 
Preşedintele Franţei este profund dezamăgit de ceea ce se îmtâmplă cu aliatul său, după cum a relatat unul dintre asistenţii prezidenţiali. Încă nu este clar dacă LREM va reuşi să găsească un alt candidat în mai puţin de o lună, sau partidul va fi nevoit să îl sprijine pe Villani. 
 
Benjamin Griveaux a fost unul dinte primii membri ai partidului lui Macron şi a fost ales în Adunarea Naţională a Franţei în anul 2017. În acelaşi an a ocupat funcţia de ministru al finanţelor timp de câteva luni. 
 
Primul tur de scrutin din Paris va avea loc pe data de 15 martie. Actualul primar al oraşului, Anne Hidalgo, şi-a depus candidatura pentru al doilea mandat. Ocupanţii primelor două locuri vor avansa în turul doi, ce va avea loc pe data de 22 martie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: