Papa Francisc a început o vizită apostolică în Cipru şi Grecia

Papa Francisc a început o vizită apostolică în Cipru şi Grecia

Papa Francisc susţinând un discurs la catedrala maronită Fecioara Maria a Harurilor din Nicosia FOTO EPA-EFE

Papa Francisc a plecat joi în cea de-a treia sa călătorie apostolică din acest an, şi anume în Cipru şi Grecia, unde va avea întâlniri cu reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe şi va aborda drama migraţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Papa Francisc este însoţit în această călătorie apostolică, a 35-a din pontificatul său, de o delegaţie formată din 77 de persoane.

Suveranul Pontif se va afla până sâmbătă în Cipru, iar de sâmbătă până luni în Grecia. El a urma să se întoarcă din această călătorie cu un grup de 50 de migranţi aflaţi în prezent în Cipru. În Grecia, liderul Bisericii Catolice va vizita Atena şi Insula Lesbos, unde a mai fost în aprilie 2016.

Potrivit Vaticanului, vizita are loc în urma unor invitaţii făcute de autorităţile civile şi bisericeşti locale.

În acest an, Suveranul Pontif a a mers între 5-8 martie în Irak, iar între 12-15 septembrie la Budapesta şi în Slovacia.

Călătoria apostolică a papei Francisc în Cipru şi Grecia este a doua realizată în aceste ţări de un pontif, după pelerinajul efectuat pe urmele Sfântului Apostol Paul de papa Benedict în zilele 4-6 iunie 2010 şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea, care în zilele 4-9 mai 2001 a vizitat Grecia, Siria şi Malta, precizează vaticannews.va.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările