NATO? O iluzie... SUA? Singura certitudine

Miniştrii apărării din NATO au evaluat, pe 8 octombrie 2015, posibilitatea, teoretică doar, de a face mai puternică apărarea colectivă a Alianţei Nord-Atlantice. Dacă este să îl cităm pe purtătorul de cuvânt real al aliaţilor, varianta occidentală a lui Dmitri Rogozin, cel care este doar un simplu enunţător de mesaje pentru opinia publică din comunitatea euroatlantică, nimeni altul decât Excelenţa Sa Jens Stoltenberg, atunci ne facem cruce.
acuma dacă tot aţi pomenit de Rogozin să nu uităm că cel puțin patru rachete de croazieră trase de pe navele Marinei Militare ruse din Marea Caspică spre Siria miercuri s-au prăbușit în nord-vestul Iranului potrivit oficialilor americani
Mucenic darling un oficial american a declarat la ABC News că utilizarea rachetelor trase din Marea Caspic[ spre Siria a fost, probabil, destinată ca să demonstreze capacitățile militare ale Rusiei. Oficialul a precizat că alte arme disponibile militarilor ruşi dislocaţi deja în Siria au mai multă de putere de foc decât rachetele de croazieră trase de la o mie cinci sute de kilometri distanţă.
Secretarul american al Apărării Ashton Carter a ţinut să se ştie joi că Rusia va începe în curând să sufere pierderi proprii: "Acest lucru va avea consecințe pentru Rusia. În zilele următoare, rușii vor începe să sufere pierderi", a declarat Carter, la o reuniune a miniștrilor apărării ai NATO de la Bruxelles.
Președintele rus Vladimir Putin "lucreaza din greu să semene diviziune în cadrul alianței nord-atlantice și a subminat coeziunea arcului euro-atlantic pentru cooperare economică și securitate" a zis cunoscutul general în retragere James L. Jones, Jr., în faţa comitetului pentru forţele armate ale Senatului SUA, la Washington pe 8 octombrie. Statele Unite ar trebui să dezvolte o abordare pe trei axe, care include componente de securitate economice, politice pentru a descuraja "ambițiile retrograde ale președintelui rus Vladimir Putin în favoarea ordinii pașnice și progresive a comunităţii trans-atlantice" a mai declarat generalul James L. Jones, Jr., fost consilier prezidenţial de securitate națională. Pentru Putin "obiectivul strategic este de a reafirma puterea rusă și prestigiul Rusiei fără a ține seama de principiile și normele internaționale," a mai indicat Jones. Liderul rus este dispus să folosească forța pentru a atinge obiectivele sale, inclusiv nerespectarea suveranității de stat, așa cum a fost evident de la anexarea penisulei Crimeea în martie martie 2014, a adăugat Jones.
O sursă guvernamentală din Arabia Saudită a dezvăluit joi că țările arabe din Golf au consolidat activitățile de furnizare de arme pentru grupuri rebele siriene, ca răspuns la escaladarea sprijinului militar al Rusiei pentru președintele Bashar al-Assad. Grupurile care beneficiază de ajutor nu au fost afiliate cu statul islamic din Irak și Levant (Isil), dar au inclus grupuri susținute de Vest, cum ar fi Armata liberă siriană, precum și Jaysh al-Fatah, care are legături cu Frontul Nusra afiliat la Al-Qaeda
N Amalia Absolut. Scamatoria cu rachetele a vrut sa arate ca "si noi avem tomahawk". Acuma, cine intelege micile diferente intre Tomahawk-ul american si ce au lansat rusii ieri, stie ca e o diferenta de tehnologie cam de 15 ani intre cele doua. Ma indoiesc ca Iranienii le-au permis rusilor sa foloseasca teritoriul national ca poligon de tragere doar ca sa le arate aliatilor ca "si noi avem tomahawk". Acum se vorbeste ca ar exista chiar si victime. Vom afla in curand.
jupane, Gresesti, e o diferenta mult mai mare, americanii nu o sa aiba o tehnologie similara nici in 30 de ani, mai probabil never-ever fiind pe tobogan! Astea rusesti zboara 2600 km, fata de cele americane majoritatea nici 1000, zboara la viteze mult supersonice, fata de viteze subsonice la americani, au precizia de max. 2m, fata de cele americane de zeci de metrii. .... Nu de pomana fac atitea istericale prietenii tai, prima, ca si-au murdarit nadragii, doi, fugind mincind pamintul din fata rusilor, lumea i-a ghicit de papagali!
Comentariu neaprobat.
Rachetele Kalibr sint supersonice, nava-nava, cu doua trepte. Largarea primei trepte se face la un moment dictat de tinta si planul de zbor, Obiectele semnalate in Iran sint prima treapta. Avantajul rachetelor Kalibr este ca pot fi instalate pe purtatori de mica dimensiune care nu atrag atentia. Au fost lansate de pe 4 nave, dintre care 3 distrugatoare usoare.
NATO ca şi UE trebuie restartate