Italia propune închiderea pârtiilor de schi în Europa, dar Austria se opune categoric

Italia propune închiderea pârtiilor de schi în Europa, dar Austria se opune categoric

FOTO Arhivă

În ideea de a combate pandemia de COVID-19, Italia propune închiderea pârtiilor de schi din Uniunea Europeană în perioada vacanţelor de sfârşit de an, dar Austria se opune categoric.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit premierului italian Giuseppe Conte, concetăţenii săi nu vor mai putea să-şi petreacă vacanţa de Crăciun la schi din cauza pandemiei. Şeful Guvernului italian a pledat chiar pentru „coordonare europeană” pe această temă, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe”, a declarat marţi preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru cotidianul „Corriere della Sera”. „Nu puteţi interzice schiul în Tirolul de Sud (Italia, n. red.) şi permite accesul în Carintia (Austria, n. red.). Ar fi o glumă inacceptabilă”, a insistat înaltul oficial italian.

În Italia, staţiunile de schi generează venituri anuale de circa 11 miliarde de euro, notează DPA, potrivit Agerpres.

Ţinând cont de considerentul financiar, Austria se opune categoric propunerii privind închiderea pârtiilor de schi.

Potrivit ministrului austriac de Finanţe, Gernot Blümel, închiderea pârtiilor de schi ar produce pierderi de 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanţă din preajma Crăciunului şi a Anului Nou.

„Pentru industria turistică din Austria şi turismul său de iarnă, pandemia de Covid-19 este o enormă ameninţare din orice punct de vedere, atât al sănătăţii, cât şi al economiei. Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească”, a declarat Blümel.

Dacă Austria rezistă relativ bine în faţa noului coronavirus, având până acum aproape 250.000 de cazuri de infectare, dintre care peste 2.500 fatale la aproape 9 milioane de locuitori, Italia în schimb este una dintre cele mai afectate ţări din lume, cu aproape 1.432.000 de cazuri de infectare, dintre care peste 50.000 fatale la peste 60 de milioane de locuitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările