Forţe proruse sunt pe cale să încercuiască Lîsîceanskul şi Severodoneţkul, anunţă un separatist prorus

Forţe proruse sunt pe cale să încercuiască Lîsîceanskul şi Severodoneţkul, anunţă un separatist prorus

Foto: Arhivă

Forţe ucrainene care apără oraşele Lîsîceansk şi Severodoneţk sunt pe pucntul de a fi încercuit, după săptămâni de confruntări armate, susţine miercuri, la televiziunea rusă, un reprezentant separatst prorus, locotenent-colonelul Andrei Marociko, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţe ucrainene au fost încercuite în satele Hirske şi Zolote, la o zi după cucerirea localităţii Toşkivka, mai susţine Marociko. 

Toate aceste localităţi se află la câţiva kilometri de Sivierodoneţk şi Lîsîceansk, vizate de artileria rusă, devastate potrivit autorităţilor ucrainene. 
 
”Foarte curând, grupurile (ucrainene) de la Lîsîceansk şi Sievierodoneţk vor fi încercuite”, declară Andreo Marociko la postul Rossiïa 24. 
 
La Zolote şi Hirske ”este vorba despre o încercuire totală a militarilor ucraineni”, subliniază el. 
 
El revendică, de asemenea, ”eliminarea unui grup de mercenari străini”. 
 
”Victoriile şi succesele sunt colosale. În ultimele două zile, s-a realizat o muncă enormă”, dă asigurări acest militar separatist. 
 
Buzunarul rezistenţei de la Lîsîceansk şi Sievierodoneţk este singurul necucerit de către forţe ruse în regiunea ucraineană Lugansk, unde lupte violente de artilerie durează de săptămâni de zile. 
 
Cucerirea acestei zone se află în centrul ofensivei ruse, al cărei obiectiv este cucerirea întregii regiuni ucrainene Donbas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările