După pandemie, Amsterdamul vrea o nouă faţă. Avertisment pentru turişti: „Dacă veniţi să vă îmbătaţi îmbrăcaţi ca un penis, duceţi-vă în altă parte”

După pandemie, Amsterdamul vrea o nouă faţă. Avertisment pentru turişti: „Dacă veniţi să vă îmbătaţi îmbrăcaţi ca un penis, duceţi-vă în altă parte”

Cartierul Roşu din Amsterdam FOTO Shutterstock

În timp ce ţările din Uniunea Europeană se pregătesc să-şi deschidă graniţele pentru turiştii vaccinaţi, care au trecut prin boală ori prezintă un test COVID-19 negativ, administraţia locală din Amsterdam anunţă că va lua „măsuri suplimentare” pentru a descuraja excesele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, capitala olandeză a anunţat că nu va permite o revenire la „gălăgia şi mulţimile enorme” ale oraşului din vremurile pre-pandemie, avertizând vizitatorii „a căror intenţie este să consume alcool şi să se comporte urât, îmbrăcaţi ca un penis” să se ducă în altă parte, conform The Guardian.

În 2018, Amsterdamul a avut peste 19 milioane de turişti, iar locuitorii se plâng de mult timp că cele mai aglomerate părţi din centrul oraşului au devenit de nelocuit.

„Vizitatorii care respectă Amsterdamul şi locuitorii oraşului au fost mereu bineveniţi. Vizitatorii care tratează locuitorii oraşului şi moştenirea lui culturală fără respect nu sunt, însă, bineveniţi. Mesajul pentru ei este: nu veniţi în Amsterdam”, a anunţat primăria oraşului.

Efectivele poliţiei vor fi suplimentate pentru a descuraja obiceiul turiştilor de a dormi în maşini prin amendarea lor imediată, iar primăria pregăteşte măsuri care să contracareze fenomenul maşinilor parcate ilegal. 

Suplimentar, au fost anunţate controale la hosteluri şi supravegherea atentă a canalelor de apă ale oraşului pentru a preveni orice nereguli, iar interzicerea temporară a alcoolului şi a sistemelor audio deranjante se vor numără printre măsurile posibile care vor fi luate atunci când concentrarea de persoane dintr-o anumită zonă va fi prea mare. 

Femke Halsema, primarul oraşului, a declarat că Amsterdamul nu poate să refuze turişti, dar poate încerca să încurajeze turismul cultural şi să reducă toate neplăcerile cauzate de haosul tradiţional desfăşurat în centrul oraşului.
 
Anul trecut, Halsema a declarat că administraţia plănuieşte să le interzică turiştilor să frecventeze cele 166 de localuri unde se vinde canabis, după ce o cercetare comandată de primărie a arătat că 58% dintre turiştii străini care vizitează Amsterdamul o fac în principal pentru a se droga. Un alt plan constă în constuirea unui „centru erotic” de cinci etaje în afara oraşului şi o locaţie pentru „entertainment erotic”, amândouă ideile venind în sprijinul dorinţei de a închide multe dintre locaţiile din Cartierul Roşu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările