De ce bătălia pentru Sloviansk va fi următoarea luptă crucială între ucraineni şi ruşi. Analiză a armatei britanice

De ce bătălia pentru Sloviansk va fi următoarea luptă crucială între ucraineni şi ruşi. Analiză a armatei britanice

Lupta pentru oraşul Sloviansk va fi următoarea confruntare importantă  FOTO EPA-EFE

Lupta pentru oraşul Sloviansk din estul Ucrainei va fi următoarea confruntare importantă dintre trupele ruse şi armata ucrainiană în lupta pentru Donbas, se arată într-o analiză efectuată de către Ministerul britanic al Apărării.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Forţele ruseşti au avansat probabil cu încă 5 km pe drumul principal E40 de la Izium, cu toate că rezistenţa ucrainiană a fost foarte puternică. Astfel, forţele ruseşti din Grupurile de forţe de est şi de vest se află probabil acum la aproximativ 16 km nord de oraşul Sloviansk, conform analizei britanicilor.

Oraşul Sloviansk se află, de asemenea, sub ameninţarea Grupurilor de forţe din centrul şi sudul ţării, astfel că Ministerul Apărării din Marea Britanie susţine că există o o posibilitate mare ca bătălia pentru Sloviansk să fie următoarea confruntare cheie în lupta pentru Donbas.

Rusia se va concentra acum pe capturarea regiunii estice Doneţk

Potrivit britanicilor, Rusia se va concentra acum pe capturarea regiunii estice Doneţk, după ce a revendicat victoria asupra oraşului Lisiceansk. Avansul trupelor ruseşti a fost lent, deşi au fost comasate forţe masive de artilerie.

Lupta pentru Donbas va continua în acelaşi ritm şi în perioada următoare, au mai stabilit britanicii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările