Ce mai inventează unii pe vremea coronavirusului: un ministru al Apărării a primit un e-mail despre retragerea trupelor NATO din ţara sa

Ce mai inventează unii pe vremea coronavirusului: un ministru al Apărării a primit un e-mail despre retragerea trupelor NATO din ţara sa

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg FOTO Eduard Enea

Ministrul lituanian al Apărării Raimundas Karoblis a primit un un fals e-mail în care se anunţa retragerea trupelor NATO din Lituania, a anunţat miercuri ministrul, relatează DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

E-mailul a fost trimis ca din partea secretarului general al NATO Jens Stoltenberg şi a fost primit în acelaşi timp de presa lituaniană şi de membri ai Alianţei Nord-Atlantice la sediul central de la Bruxelles.

”Aceasta este una dintr-o serie de încercări de transformare a crizei noului coronavirus într-o criză în domeniul securităţii”, a denunţat Karoblis .

Această informaţie falsă vizează discreditarea membrilor NATO şi a organizaţiei, consideră el.

În cadrul unei consolidări a apărării flancului de est al NATO, o unitate multimnaţională de luptă din care fac parte aproximativ 450 de militari, condusă de Germania, este staţionată în prezent la baza militară de la Rukla, în centrul Lituaniei.

Armata lituaniană a anunţat că ”tentative consecvente” de răspândire a unor ştiri false despre pandemia noului cronavirus au fost observate de mai multe luni.

Lituania înregistrează 1.307 de contaminări şi 38 de morţi din cauza noului coronavirus.

Guvernul de la Vilnius a declarat starea de urgenţă şi a plasat întreaga ţară în izolare până la 27 aprilie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările