Berlinul semnează un parteneriat energetic cu Doha: Qatarul ar putea începe să furnizeze gaze naturale lichefiate Germaniei în 2024

Berlinul semnează un parteneriat energetic cu Doha: Qatarul ar putea începe să furnizeze gaze naturale lichefiate Germaniei în 2024

Foto: Shutterstock

Germania şi Qatar au convenit, vineri, asupra unui parteneriat energetic, potrivit căruia Doha ar putea începe să furnizeze gaze naturale lichefiate (GNL) Berlinului în 2024, ca parte integrantă a strategiei germane de renunţare la gazul rusesc, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Qatarul va deveni un element-cheie în strategia de viitor a Germaniei referitoare la renunţarea la gazele ruseşti, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă comună cu emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, la Berlin.
 
”Problema securităţii energetice joacă un rol important pentru noi. Germania îşi va dezvolta infrastructura pentru a fi în măsură să importe gaze lichefiate cu ajutorul navelor”, a mai afirmat cancelarul german.
 
”Este un pas mare, iar Qatarul joacă un rol important în strategia noastră”, a adăugat liderul german.
 
Emirul Qatarului a declarat că speră că Doha va începe să furnizeze gaze naturale lichefiate Germaniei în 2024.
 
Germania a fost supusă presiunii din partea Ucrainei şi a altor state europene în vederea sistării în aprovizionării cu energie rusă în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.
 
La începutul lunii mai, Berlinul a început lucrările de construcţie la primul său terminal plutitor de gaze naturale lichefiate în Wilhelmshaven, un oraş-port situat în Saxonia Inferioară, în nord-vestul ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările