Autorităţile norvegiene au arestat un extremist american, înainte de o conferinţă a extremei-drepte

Autorităţile norvegiene au arestat un extremist american, înainte de o conferinţă a extremei-drepte

Autorităţile norvegiene l-au arestat în weekend pe Greg Johnson, redactorul-şef american al organizaţiei şi editurii Counter-Currents Publishing, cu doar câteva ore înainte ca acesta să poarte un discurs la o conferinţă a extremei-drepte.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNN transmite că Johnson a fost arestat sâmbătă, înainte de discursul său programat la Scandza Forum din Oslo. Counter-Currents Publishing este cunoscută ca având discursuri antisemite şi puncte de vedere rasiste. 

Johnson a fost considerat „o ameninţare, nu din cauza a ceea ce putea face, ci din cauza discursului urii şi a faptului că în cazuri precedente şi-a exprimat susţinerea pentru Anders Breivik”, a declarat Martin Bernsen, purtător de cuvânt al Serviciului de informaţii al Norvegiei, pentru postul american CNN.

Breivik a fost un terorist de extremă-dreapta care a ucis 77 de persoane, inclusiv zeci de tineri, într-un atac armat de la o tabără de tineret de pe insula Utoya şi un atac cu bombă în Oslo, în 2011.

Norvegia încearcă să-l deporteze pe Johnson „cât de curând posibil, pentru a-l scoate din ţară”, a adăugat Bernsen.
Johnson a negat acuzaţiile potrivit cărora ar fi susţinut crimele lui Breivik.

„Întotdeauna am condamnat constant violenţa şi terorismul”, a scris Johnson pe site-ul extremist, potrivit CNN. „De fapt, nu ştiu ca altcineva să se fi declarat clar şi fără echivoc împotriva terorismului de extremă-dreapta, la fel cum am făcut eu”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările