Aproximativ 70% din atacurile ruseşti vizează ţinte nemilitare, afirmă un oficial ucrainean

Aproximativ 70% din atacurile ruseşti vizează ţinte nemilitare, afirmă un oficial ucrainean

FOTO EPA-EFE

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat, vineri, că până la 70% din atacurile cu rachete ruseşti sunt asupra unor oraşe paşnice şi ţinte nemilitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motuzyanyk a afirmat că mai puţin de 30% din loviturile cu rachete ruseşti sunt asupra unor ţinte militare, restul atacurilor fiind asupra unor oraşe paşnice, relatează news.ro. 

"Restul de 70% din lovituri sunt atacuri deliberate ale ruşilor asupra unor oraşe paşnice. Rusia ar trebui să fie recunoscută ca o ţară teroristă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

El consideră că singura soluţie pentru a înceta această teroare este distrugerea rachetelor pe care ruşii le lansează în Ucraina. Sistemele de rachete antiaeriene au funcţionat cât se poate de bine atunci când Viniţa a fost bombardată. Două din cinci rachete au fost doborâte, însă rezultatul ar fi putut fi mai bun dacă armele antiaeriene ar fi fost mai moderne şi puternice. 

"Două rachete din cinci au fost doborâte. Dacă am fi avut arme antiaeriene moderne mai puternice, am fi putut distruge mai multe dintre aceste rachete ruseşti. Astăzi avem nevoie de o apărare antiaeriană modernă", a mai spus Motuzyanyk.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările