Alertă în Bulgaria: numărul de cazuri de Covid-19 a crescut semnificativ. Unii experţi cred că a început valul doi

Alertă în Bulgaria: numărul de cazuri de Covid-19 a crescut semnificativ. Unii experţi cred că a început valul doi

Din 15 iunie, Bulgaria implementează o nouă etapă de relaxare.

Deşi a avut o evoluţie foarte bună comparativ cu alte state din Europa, relaxarea restricţiilor în Bulgaria a venit la pachet cu un record de cazuri noi de coronavirus. În ultimele şapte zile s-au înregistrat 555 de îmbolnăviri noi. Începând de luni, 15 iunie, Bulgaria implementează o altă etapă de relaxare.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul pandemiei, în Bulgaria s-au înregistrat 3.266 de cazuri de infectare şi 172 de decese.

De la 1 iunie, s-a renunţat la carantina obligatorie pentru unele state, s-au redeschis restaurantele, muzeele, cinematografele, sălile de sport şi mall-urile. Însă evoluţia nu este tocmai favorabilă, în ultimele şapte zile fiind înregistrat un record de 555 de cazuri noi.

În acest context, inspectorul şef pentru sectorul sanitar, Angel Kuncev a declarat că Bulgaria începe să resimtă al doilea val epidemic.

Chiar şi aşa, începând din 15 iunie, Bulgaria adoptă o nouă etapă de relaxare. Purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în magazine, ci doar în mijloacele de transport public, farmacii şi spitale, iar carantina nu va mai fi aplicată în cazul persoanelor revenite din Spania, Italia, Olanda, Irlanda şi Malta, Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Muntenegru, dar rămâne valabilă în cazul celorlalte ţări.

Organizarea de evenimente în interior, cu peste 10 participanţi, inclusiv nunţi, baluri, botezuri şi alte astfel de manifestări, este interzisă până pe 30 iunie, când expiră starea de urgenţă epidemică. Evenimente sportive în aer liber şi interior pot avea loc doar cu ocuparea în proporţie de 50% a capacităţii tribunelor şi scaunele sunt rearanjate pentru a lăsa un loc gol pe fiecare parte a unui spectator sau pentru a menţine spectatorii la 1,5 m de unul de unul. Aceeaşi cerinţă de ocupare a locurilor de 50% este valabilă şi pentru congrese, conferinţe, seminarii şi expoziţii, spectacole teatrale, concerte şi alte evenimente live, cursuri de dans, de creaţie şi muzică şi săli de studiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările