A venit timpul ca Rusia să se retragă din Ucraina, avertizează Kievul după summitul Biden-Putin

A venit timpul ca Rusia să se retragă din Ucraina, avertizează Kievul după summitul Biden-Putin

FOTO GETTY Images

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba salută linia afişată de către preşedintele american Joe Biden la summitul cu Vladimir Putin, miercuri, la Geneva, şi consideră că a venit timpul ca Rusia să se retragă din Ucraina, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful diplomaţiei ucrainene a dat asigurări joi, în prima reacţie a Kievului faţă de summitului Biden-Putin din Elveţia, că Ucraina nu a fost îngrijorată în legătură cu discuţiile locatarului Casei Albe cu cel mai puternic om de la Kremlin.
 
”Acest summit a demonstrat că America s-a întors şi că a venit timpul să se facă astfel încât Rusia să  se retragă din Ucraina”, a declarat el pentru Reuters.
 
Rusia nu are niciun drept de veto pentru a împiedica Ucraina să adere la NATO - o ”linie roşie” în ochii Moscovei - a denunţat Kuleba.
 
Kievul se temea de faptul că Ucraina ar fi putut să fie folosită ca monedă de schimb în discuţiile dintre Washington, fără să aibă vreun cuvânt de spus la masa discuţiilor.
 
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declara săptămâna aceasta Reuters că a primit garanţii în acest sens din partea omologului său american Joe Biden, însă sublinia că, la Kiev, exista ”un pic de scepticism” cu privire la faptul că Ucraina ar avea de profitat de pe urma summitului Biden-Putin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările