Sfaturile premierul indian pe timp de pandemie. Luminarea timp de 9 minute a ferestrelor şi pragului casei şi yoga

Sfaturile premierul indian pe timp de pandemie. Luminarea timp de 9 minute a ferestrelor şi pragului casei şi yoga

Premierul indian Narendra Modi

Premierul indian Narendra Modi i-a îndemnat vineri pe concetăţenii săi aflaţi în izolare să lumineze duminică seara ferestrele sau pragul casei lor împotriva "tenebrelor" coronavirusului, informează AFP. Şeful guvernului indian a mai recomandat yoga pentru combaterea stresului în timpul carantinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Pe 5 aprilie, la orele 21:00 (15:30 GMT), vreau 9 minute din timpul vostru. Stingeţi toate luminile din casă. Ieşiţi pe balcon sau în pragul casei voastre cu o lumânare, lanterna unui telefon mobil, o lanternă obişnuită sau o lampă cu ulei", a declarat liderul naţionalist hindus într-un mesaj video.
 
"Făcând lumină în cele patru direcţii, vom sfida tenebrele coronavirusului şi vom arăta forţa a 1,3 miliarde de indieni", a explicat şeful guvernului.
 
Acest demers aminteşte de sărbătoarea hindusă a luminilor, Diwali, care celebrează victoria binelui împotriva răului şi are loc toamna.
 
India este în izolare după ce autorităţile au decretat în urmă cu nouă zile carantină naţională pe o durată de trei săptămâni, pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Frontierele între state sunt închise, mijloacele de transport public inexistente, magazinele de asemenea închise.
 
Vineri dimineaţa, în India se înregistrau 2.301 de cazuri confirmate de contaminare şi 56 de morţi, de la începutul epidemiei. Probabil, aceste cifre sunt subestimate din cauza testării insuficiente, comentează AFP. 
 
În încercarea de a-i încuraja pe indieni să rămână în formă în timpul perioadei de 21 de zile de carantină, premierul Narendra Modi oferă cetăţenilor Indiei ponturi despre yoga şi înregistrări video în care exersează diverse posturi, relatează agenţia DPA, preluată de agerpres.ro.
 
"Nu sunt nici expert în fitness, nici expert medical. Practicarea yoga face de mulţi ani parte din viaţa mea şi am descoperit că este benefică", a spus Modi pe Twitter.
 
El a distribuit link-ul canalului sau YouTube, "Yoga with Modi" ("Yoga cu Modi"), disponibil în mai multe limbi, în care o versiune animată a sa practică diverse posturi.
 
Înregistrările video includ paisprezece posturi, precum Suryanamaskar, sau salutul soarelui, Bhujangasana, sau cobra şi Shalabhasana, sau postura lăcustei.
 
Guvernul Modi a fost vizat în ultimele zile de critici pentru exodul în masă către sate al lucrătorilor migranţi din oraşe, precum şi pentru pregătirea deficitară a ţării în lupta cu pandemia.
 
În timp ce mulţi indieni stau acasă, posibil practicând exerciţii yoga, zeci de mii de muncitori, deseori mergând pe jos şi cu puţină mâncare la ei, parcurg zeci de kilometri sau mai mult până acasă, pe fondul temerilor că ar putea transmite virusul în zone îndepărtate ale ţării.
 
Autorităţile indiene se pregătesc pentru un potenţial val de cazuri de coronavirus în ţara cu 1,3 miliarde de locuitori, a doua cea mai populată din lume, unde îngrijirile medicale şi instituţiile sanitare sunt limitate.
 
Unii indieni au apelat la reţelele sociale pentru a-l critica pe Modi pe care l-au numit "insensibil" în timpul crizei cu care se confruntă muncitorii vulnerabili. "Domnule prim-ministru, există un exerciţiu fizic mai bun decât yoga! Muncitorii migranţi îl practică deja. Puteţi începe să mergeţi de la Kashmir la Kanyakumari (extremităţile geografice ale Indiei) în timpul celor 21 de zile ca să vedeţi urgia pe care aţi adus-o asupra acestei ţări!", a comentat pe Twitter un utilizator indian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: