Rusia, China şi Iranul cer colaborarea talibanilor din Afganistan pentru a asigura stabilitatea în regiune VIDEO

Rusia, China şi Iranul cer colaborarea talibanilor din Afganistan pentru a asigura stabilitatea în regiune VIDEO

FOTO: AFP

Rusia, China şi Iranul au cerut miercuri colaborarea cu talibanii în Afganistan pentru a asigura ''stabilitatea'' în regiune, solicitându-le acestora să pună în aplicare ''politici moderate'', relatează AFP, conform Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

''Preocupate de activitatea unor organizaţii teroriste interzise în Afganistan, părţile şi-au reafirmat dorinţa de a continua să promoveze securitatea în ţară pentru a contribui la stabilitatea regională'', au scris cele trei state într-o declaraţie comună difuzată la încheierea discuţiilor.
 
O delegaţie talibană s-a aflat miercuri la Moscova pentru primele convorbiri internaţionale pe teritoriul rus de la preluarea puterii de către talibani, în august.
 
În total, zece ţări au participat la aceste negocieri cu reprezentanţii noului regim afgan: Rusia, China, Iran, Pakistan, India şi cele cinci foste republici din Asia Centrală, dar nu şi Statele Unite.
 
Aceste zece state au solicitat, de asemenea, talibanilor să pună în aplicare ''politici moderate'', atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, conform declaraţiei comune. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările