Regimul stalinist de la Phenian vrea să o execute pe fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye

Regimul stalinist de la Phenian vrea să o execute pe fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye

Park Geun-hye FOTO Getty Images

Autorităţile de la Phenian au cerut Seulului extrădarea fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye, în scopul de a o executa pentru că a complotat la asasinarea liderului suprem nord-coreean Kim Jong-un, transmite Reuters online.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dezvăluirile au arătat“ că Park Geun-hye a urzit în 2015 un complot în vederea asasinării lui Kim Jong-un, scrie KCNA, fără a menţiona sursele sale. O publicaţie japoneză, Asahi, a scris în ediţia de luni că Park a aprobat acum doi ani un plan de înlăturare de la putere a regimului stalinist de la Phenian.

Serviciile sud-coreene de informaţii au reacţionat miercuri, subliniind că nu există „niciun motiv“ pentru a afirma că Park Geun-hye a dat ordine în acest sens.

Coreea de Nord mai cere şi extrădarea lui Lee Byung-ho, şeful spionajului sud-coreean sub preşedinţia lui Park Geun-hye, şi avertizează că orice american sau sud-coreean care va complota în vederea asasinării lui Kim Jong-un va fi asasinat.

Park Geun-hye şi Lee Byng-ho sunt declaraţi vinovaţi de terorism împotriva statului nord-coreean, precizează oficiosul KCNA.

Destituită de Parlament în urma unor acuzaţi de trafic de influenţă şi abuz de putere, fosta preşedintă a Coreei de Sud a fost arestată şi plasată în detenţie la sfârşitul lui martie. Procesul este în curs.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările