Preşedintele filipinez, mesaj pentru „prietenul“ Putin: „Eu ucid criminali, nu copii şi bătrâni”

Preşedintele filipinez, mesaj pentru „prietenul“ Putin: „Eu ucid criminali, nu copii şi bătrâni”

FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte l-a criticat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru că a omorât civili nevinovaţi şi copii în Ucraina. Duterte a afirmat că, deşi atât el, cât şi Vladimir Putin au fost catalogaţi drept ucigaşi, ei sunt totuşi diferiţi, relatează Philippines News Agency.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mulţi oameni spun că Putin şi cu mine suntem la fel pentru că ucidem oameni. Dar eu ucid criminali. Nu ucid copii şi bătrâni. Ceea ce se întâmplă în Rusia şi în America este diferit de ceea ce se întâmplă aici", a declarat Rodrigo Duterte în timpul unui discurs public desfăşurat luni seară, conform agenţiei de stat Philippines News Agency (PNA)
 
De asemenea, preşedintele filipinez a ţinut să precizez că el nu l-a criticat pe Vladimir Putin, ci i-a împărtăşit sentimentul. 
 
„Putin este prietenul meu. Tu controlezi totul. Oricum, tu chiar ai început scandalul acolo. Controlează-ţi soldaţii. Se dezlănţuie”, a mai adăugat Duterte, conform agenţiei de presă. 
 
Duterte a solicitat ca Ambasada Rusiei din Filipine să-i comunice mesajul său preşedintelui rus, afirmând că este obligaţia acestuia să asigure siguranţa celor nevinovaţi. 
 
„Ambasada Rusiei, dacă mă ascultaţi, nu vreau să mă cert cu nimeni. Am spus că Putin este un prieten de-ai mei. Dar...este obligaţia voastră morală să vă asiguraţi că civilii, cei nevinovaţi, copiii, bătrănii, femeile...Sunt prea vulnerabili”, a declarat Rodrigo Duterte. 
 
Ruşii au fost acuzaţi că au comis crime de război în Ucraina, însă Moscova a negat acuzaţiile şi susţine că Armata Roşie nu vizează civilii. 
 
Luni, 23 mai, un militar rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru omorârea unui civil neînarmat de 62 de ani, în primul proces pentru crime de război din Ucraina de la debutul „operaţiunii militare speciale”. 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările