Delegaţii sud-coreene îl vor omagia pe Kim Jong-Il în Coreea de Nord

Delegaţii sud-coreene îl vor omagia pe Kim Jong-Il în Coreea de Nord

Trupul neînsufleţit al lui Kim Jong Il, expus în mausoleul Kumsusan p Foto: reuters

Regimul nord-coreean a informat că va primi delagaţii din Coreea de Sud care îi vor aduce omagii fostului lider Kim Jong-Il, conform CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

,,Le vom garanta siguranţa şi cazarea sud-coreenilor care doresc să vină în vizită’’, au informat autorităţile din Coreea de Nord, într-un comunicat oficial postat pe site-ul uriminzokkiri.com. Frontiera nord-coreeană va fi deschisă pentru tranzit în zona Kaesong, situată la 45 de kilometri nord de capitala Coreei de Sud, Seul.

După decesul liderului stalinist Kim Jong-Il, care se afla la putere din 1994, Coreea de Sud şi-a arătat compasiunea faţă de Coreea de Nord printr-o serie de actovităţi de apropiere. Autorităţile sud-coreene doresc să faciliteze tranziţia paşnică a puterii.  

Kim Jong Un, cel mai mic dintre fiii fostului dictator, a fost desemnat succesor al acestuia. Şi Seulul şi-a arătat compasiune faţă de poporul nord-coreean, transmiţându-i condoleanţe într-un comunicat oficial emis marţi, 20 decembrie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: