Coreea de Nord a testat un nou tip de lansator de rachete multiple

Coreea de Nord a testat un nou tip de lansator de rachete multiple

Arhivă

Coreea de Nord testează în această perioadă un lansator de rachete cu putere sporită declanşând reacţia Washingtonului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nord-coreenii au creat un val de îngrijorare la Seul şi Washington prin ultimele teste de armament efectuate. Vecinii de la Seul au precizat că regimul de la Phenian testează un lansator de rachete multiple iar două proiectile neidentificate ar fi căzut în Marea Japoniei în cursul zilei de joi.

„Coreea de Nord dă dovadă de un comportament tot mai agresiv”, a comentat senatorul republican Cory Gardner, preşedinte al subcomisiei pentru relaţii externe în Asia de Est şi Pacific şi politică internaţională de securitate cibernetică. „Această lansare şi agresiunea continuată a Coreei de Nord subliniază necesitatea ca administraţia Trump să se reangajeze faţă de o politică de presiune maximă” şi ca Congresul să impună noi sancţiuni împotriva guvernului nord-coreean, a mai spus Gardner.

Coreea de Nord a anunţat deja că testul a fost un succes şi liderul Kim Jong-Un ar fi felicitat deja cercetătorii care au dezvoltat acesată nouă armă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: