Echipele sezonului şapte „Chefi la cuţite“: Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu şi-au ales concurenţii şi culorile FOTO

Echipele sezonului şapte „Chefi la cuţite“: Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu şi-au ales concurenţii şi culorile FOTO

FOTO Antena 1

Marţi seară, 5 noiembrie, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu şi-au ales echipele pentru sezonul şapte al emisiunii culinare „Chefi la cuţite“.

Faza de Bootcamp a show-ului „Chefi la cuţite“ este o etapă importantă din concurs, ce oferă chefilor detalii despre îndemânarea concurenţilor, abilitatea lor de a face faţă presiunii din bucătărie, dar şi inventivitatea de care pot da dovadă contracronometru. La finalul ei, chefii au ales cei 21 de bucătari care de săptămâna viitoare îşi vor începe experienţa culinară.
 
După ce s-au întrecut în farfurii cu o temă la alegere, concurenţii au trecut aseară prin proba piureului, iar apoi au avut de pregătit ceva la care nu s-ar fi gândit niciodată: o mămăligă. 
 
Rândurile s-au strâns cu fiecare test, căci din toţi cei 120 de concurenţi, la finalul primei sesiuni de gătit doar 60 au trecut mai departe, iar 18 au demonstrat în cele din urmă că merită să facă parte din echipele chefilor, alături de cele trei cuţite de aur alese deja. 
 
Ediţia de marţi seară a dezvăluit şi culorile în care vor lupta cei trei chefi alături de bucătarii aleşi. Sorin Bontea va defila în verde, Florin Dumitrescu se bazează pe faptul că albastru va fi culoarea norocoasă de anul acesta, în vreme ce Cătălin Scărlătescu este convins că finala va fi a culorii alese de el, mov. 
   
Echipa verde, a lui chef Sorin Bontea, este formată din Alexandru Popa (cuţitul de aur), cel care spune că bucătăria este locul unde „îşi dezlănţuie toţi demonii şi se simte precum un războinic“, Irina Ionescu, primarul localităţii Petriş din Arad, Răzvan Babană, unul dintre norocoşii concurenţi care au primit o a doua şansă din partea chefilor, Iulian Olaru, un chef bucătar cu o experienţă de aproape 20 de ani în bucătării din Italia, Spania, Marea Britanie şi Franţa, Robert Săvoiu, venit din Marea Britanie şi aflat la a treia experienţă la „Chefi la cuţite“, Alexandru Sasu, cel care încă din primul moment în platou a dezvăluit că îşi doreşte să ajungă în echipa lui chef Bontea, şi Florin Petcu, concurentul ce îşi doreşte să îşi deschidă o şcoală de cooking în cazul în care ar câştiga marele premiu al competiţiei. 
 
 
Echipa albastră, a lui chef Florin Dumitrescu, este formată din Ernesto Dosman (cuţitul de aur), originar din Panama şi cu o experienţă de peste 22 de ani în bucătărie, Daniel Budai, care l-a convins pe chef Florin cu încrederea, entuziasmul şi talentul său, Gina Gheorghe, care a lucrat opt ani ca bucătar al Casei Regale a României, Andrei Flueraru, care la doar 23 de ani a lucrat deja în bucătării din Spania, Franţa şi Marea Britanie, chiar şi într-un restaurant cu o stea Michelin, ce se află în top 10 restaurante fine-dining din Londra, Andrei Tănasă, head chef într-un restaurant din Marea Britanie, cu distincţia de 2 Rosette, Paul Mino Niculescu, cel care i-a uimit pe cei trei chefi cu un preparat pe bază de ochi de oaie, dar şi Rahela Pîslaru, cofetar de meserie, care s-a prezentat la preselecţii cu un desert care i-a lăsat pe chefi fără cuvinte.
 
 
Bucătarii aleşi de chef Cătălin Scărlătescu reprezintă echipa mov, fiind formată din Alexandru Comerzan (cuţitul de aur), care a pus în faţa juriului una dintre cele mai savuroase dish-uri degustate vreodată de cei trei chefi, Ştefănescu Alexandra, din Danemarca, şoferiţa de TIR a cărei reţetă de tiramisu din preselecţii i-a adus toate cele trei cuţite şi un singur cuvânt din partea chefilor: „senzaţional“, Amalia Bellantoni, fostă stewardesă şi soţie de bucătar, premiată cu titulatura de „Ambasadoare a Culturii Siciliene în Lume“, Daniel Andrieş, cel care a venit pentru a-şi impresiona mentorii cu un preparat delicios care a meritat toate cele trei cuţite, Paul Alin Voinea, cel care a renunţat la meseria de navigator pentru bucătărie, Alfred Olteanu, pasionat de kendama şi cu un un palmares impresionant în rândul competiţiilor internaţionale, şi Luminiţa Borcean, bucătar de meserie, care a venit să-şi încerce norocul cu un preparat inedit - sushi burger, ce a obţinut toate cele trei cuţite. 
 
   

Componenţa echipelor finale din sezonul şapte ,,Chefi la cuţite“:

Echipa Mov, condusă de chef Scărlătescu: Alexandru Comerzan (cuţitul de aur), Ştefănescu Alexandra, Amalia Bellantoni, Daniel Andrieş, Paul Alin Voinea, Alfred Olteanu şi Luminiţa Borcean
 
 
Echipa Albastră, condusă de chef Dumitrescu: Ernesto Dosman (cuţitul de aur), Daniel Budai, Gina Gheorghe, Andrei Flueraru, Andrei Tănasă, Paul Mino Niculescubşi Rahela Pîslaru
 
 
Echipa Verde, condusă de chef Sorin Bontea: Alexandru Popa (cuţitul de aur), Irina Ionescu, Răzvan Babană, Iulian Olaru, Robert Săvoiu, Alexandru Sasu şi Florin Petcu 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: