Documentare istorice. Patru recomandări pentru seara aceasta

Documentare istorice. Patru recomandări pentru seara aceasta

Documentare istorice. „Hitler contra Americii”, pe National Geographic

Programul TV de azi anunţă câteva documentare isterice destul de interesante. Iată câteva recomandări pentru seara aceasta:

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentare istorice. Istoria ascunsă: fotografii uitate din Primul Război Mondial. Viasat History. 22:00. Această emisiune prezintă extraordinara poveste ascunsă a fotografiilor soldaţilor din Primul Război Mondial.
 
Atât soldaţii britanici cât şi cei germani au plecat la război cu aparate de fotografiat secrete "de buzunar", hotărâţi să înregistreze ceea ce au crezut că va fi o mare aventură, însă puţini erau pregătiţi pentru ororile la care urmau să asiste şi pe care să le fotografieze. Aceste fotografii - multe nefăcute până acum publice - oferă o dovadă profundă şi emoţionantă a vieţii acestora în tranşee şi a pierderii rapide a inocenţei. Fără niciun soldat fotograf în viaţă pentru a spune povestea, ne alăturăm rudelor apropiate ale acestora în călătorii emoţionante de descoperire în timp ce pornesc în căutarea secretelor ascunse din fotografiile strămoşilor.
 
Documentare istorice. Hitler contra Americii. National Geographic. 19:00. Ştiaţi că, în urmă cu 60 de ani, Adolf Hitler pregătise o atrocitate similară pe pământ american? Documentarul Hitler contra Americii relatează povestea şocantă şi în mare parte necunoscută a planului diabolic şi foarte curajos pus la cale de dictatorul nazist. Hotărâtă să aplice o lovitură simbolică moralului americanilor, Germania plănuia să direcţioneze avioane de vânătoare în zgârie-norii din Manhattan, ca într-o premoniţie sinistră a atacului teribil organizat de Osama bin Laden. 
 
Hitler era convins că o astfel de lovitură psihologică ar fi îngenuncheat puternicul său rival. Mărturiile martorilor contemporani şi materialele de arhivă sunt examinate pentru a stabili amănunţit rădăcinile acestui complot. Filmul oferă o analiză terifiantă a structurii psihice a lui Hitler, iar planurile originale de atac ale acestuia demonstrează cât de departe mergea imaginaţia sa distructivă.

Documentare istorice. „Istoria interzisă”, pe Viasat History

Documentare istorice. Anihilare - Distrugerea evreilor din Europa. Viasat History. 23:00. Pentru prima oară va fi analizată şi explicată întreaga istorie a eradicării populaţiei evreieşti din sec. XX într-un singur documentar. Acest documentar examinează cauzele genocidului şi încearcă să arate cum au fost distruşi evreii din Europa şi cum a fost concepută şi pusă în aplicare o astfel de crimă, mai întâi în Germania şi apoi pe întregul teritoriu al Europei. Filmul explică etapele "Soluţiei finale", decretele care defineau termenul de "evreu", exproprierea proprietăţilor care aparţineau poporului evreu, separarea şi izolarea fizică a victimelor, munca silită, uciderile în masă şi, în final, deportarea şi camerele de gazare.
 
Documentare istorice. Istoria interzisă. Viasat History. 0:00. Conducerea nu apreciază când sunt aduse în discuţie noi dovezi care pun sub semnul întrebării cunoştinţele primite şi conceptele care au fost acceptate ca adevăruri timp de decenii sau chiar secole la rând. 

De-a lungul anilor au fost ţinute ascunse poveşti extraordinare, iar cei curajoşi care au încercat să spună adevărul au fost împiedicaţi să facă acest lucru sau au fost condamnaţi, sau chiar ambele. Însă nu şi de data aceasta. Jamie Theakston încearcă să pătrundă chiar în miezul lucrurilor pe care credeam că le ştim, verificând până la cele mai mici detalii, cercetând şi analizând pe parcurs. Cu poveşti precum Comoara pierdută a Templierilor, Linia descendentă a lui Isus Hristos şi Comoara lui Solomon, Jamie şi echipa sa de cercetători dezvăluie adevăruri şi mituri care au fost ascunse secole la rând. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările