CNA, apel către televiziuni după moartea Cristinei Ţopescu: „Trataţi cazul cu decenţă şi responsabilitate“

CNA, apel către televiziuni după moartea Cristinei Ţopescu: „Trataţi cazul cu decenţă şi responsabilitate“

Cristina Ţopescu a murit la vârsta de 59 de ani FOTO arhivă

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au transmis un comunicat de presă prin care roagă televiziunile să „trateze cu decenţă şi responsabilitate“ subiectele referitoare la decesul jurnalistei Cristina Ţopescu.

CNA a transmis posturilor de televiziune şi de radio rugămintea de a trata „cu decenţă şi responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei Cristina Ţopescu, cu atât mai mult cu cât legislaţia audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligaţia de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferinţă“.

Totodată, membrii CNA  au transmis condoleanţe „tuturor celor care au iubit-o şi apreciat-o, fiind un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România“.

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie după ce aproximativ trei săptămâni nu a mai fost văzută. 
 
Cel mai probabil, Cristina Ţopescu a murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii, potrivit unor surse medico-legale. Vedeta TV a fost găsită în pat, în pijamale, fără urme de violenţă.
 
 

Cristina Ţopescu, fiica regretatului comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut pe 4 iulie 1960, la Oradea. A urmat cursurile Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Bucureşti, secţia engleză-italiană. A început să scrie la revista Cinema, iar în 1991 s-a alăturat redacţiei TVR. A lucrat mulţi ani apoi pentru Prima TV ca prezentator de ştiri, după care la Antena 3. Ţopescu a realizat numeroase interviuri şi corespondenţe, iar în 2017 s-a retras din presă, pentru politică. La finalul anului trecut, Cristina Ţopescu a fost numită consilier al ministrului Sănătăţii.

Cristina Ţopescu FOTO 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: