Tina Turner şi-a vândut drepturile asupra catalogului ei muzical companiei BMG

Tina Turner şi-a vândut drepturile asupra catalogului ei muzical companiei BMG

Potrivit acordului, BMG a achiziţionat şi drepturile de imagine şi nume ale Tinei Turner. Foto: Getty Images

Tina Turner şi-a vândut drepturile asupra catalogului ei muzical companiei BMG, aparent pentru suma de 50 de milioane de dolari, scrie BBC.

Potrivit acordului, BMG a achiziţionat şi drepturile de imagine şi nume ale Tinei Turner.

Compania nu a dezvăluit suma plătită, dar surse din industrie au spus că este vorba despre 50 de milioane de dolari.

Turner a transmis că este încrezătoare că muzica ei se va afla pe mâini sigure. Artista în vârstă de 81 de ani, una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.
Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină, fiind recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale ei se numără „What's Love Got To Do With It”, „The Best”, „Steamy Windows” şi „Goldeneye”, piesă înregistrată pentru filmul omonim din seria „James Bond”.

A fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame ca artist solo în luna octombrie, după ce fusese inclusă în 1991 ca aparte a duo-ului cu Ike Turner.

„Călătoria muzicală a Tinei Turner a inspirat sute de milioane de oameni din întreaga lume şi continuă să atingă noi publicuri”, a spus Hartwig Masuch, şeful BMG. „Suntem onoraţi să gestionăm interesele muzicale şi comerciale ale Tinei Turner. Este o responsabilitate pe care o luăm în serios. Este cu adevărat şi pur şi simplu cea mai bună”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările